Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρομοκρατική ... συναντίληψη

Πάντως, μετά τη συνάντηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε την εξής δήλωση στους δημοσιογράφους: "Είχα την ευκαιρία να πω ότι εμείς πάντα καταδικάζουμε κάθε τρομοκρατική ενέργεια ή πράξη, απ' όπου κι αν προέρχεται".

Παρότι, όμως, είχε αυτή την ευκαιρία ο Κ. Καραμανλής, η σχετική συζήτηση, με την Μ. Ολμπράιτ - πάντα σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες - περιορίστηκε μόνο στη "17 Νοέμβρη" και το ΡΚΚ. Δεν ειπώθηκε το παραμικρό, για παράδειγμα, για τις ρατσιστικές ή τις ακροδεξιές οργανώσεις, που δρουν στις ΗΠΑ και, μάλιστα, είναι ένοπλες, έχουν - αρκετές απ' αυτές - στρατιωτική δομή και λειτουργία και συχνά κάνουν χρήση των όπλων τους. Δεν ειπώθηκε τίποτε, επίσης, για την απλόχερη βοήθεια, που παρέχουν οι ΗΠΑ σε διάφορες φασιστικές ομάδες, ανά την υφήλιο - π.χ., σε χώρες της Λατινικής Αμερικής - που δολοφονούν και τρομοκρατούν κομμουνιστές και αριστερούς ή προοδευτικούς αγωνιστές και πολίτες. Ακόμη, δεν ειπώθηκε το παραμικρό, για τις συνεχιζόμενες, τρομοκρατικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο Ιράκ, για το τρομοκρατικό εμπάργκο στην Κούβα, για τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής Κύπρου από την Τουρκία ή το ξεθεμέλιωμα τριών χιλιάδων κουρδικών χωριών από την τελευταία, κλπ., κλπ.

Χρειάζονται και άλλα, για να καταλάβει ο καθένας το πραγματικό περιεχόμενο της συζήτησης και της συναντίληψης Καραμανλή - Ολμπράιτ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ