Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε, όχι και πιέσεις...

Εξανθήματα, αίσθημα ατονίας, πονοκέφαλος, τάσεις πανικού. Αυτά είναι, λέει, τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας. Περίεργο, αλλά τα ίδια συμπτώματα παρουσιάζει κανείς τελευταίως, ακούγοντας τον Ρέππα να ψεύδεται (γιατί μόνο αυτό κάνει) για την υπόθεση Οτσαλάν. Λέτε να είναι ανησυχητικό;

Δεν ασκεί πιέσεις, λέει, η Αμερική για να χαρακτηρίσει η Ελλάδα τρομοκρατικό τον αγώνα του κουρδικού λαού, αλλά και του ΠΚΚ, για την αυτοδιάθεσή του. Αν εξαιρέσει κανείς ότι κάνανε κοινό διάβημα ΗΠΑ και Τουρκία στο ΝΑΤΟ, όχι, δεν υπάρχουν τέτοιες πιέσεις.

Είναι, επίσης, προφανώς τυχαίο ότι, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τις τελευταίες μέρες οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου, αποκαλούν τρομοκράτες τους Κούρδους. Πρώτα ο Σημίτης στη Βουλή, μετά ο Μητσοτάκης σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Καραμανλής μετά τη συνάντηση με την Ολμπράιτ και ο Εβερτ στα ραδιόφωνα...

Οχι μόνο τούς ασκεί πιέσεις η αμερικανική διπλωματία - για να είμαστε εξηγημένοι - αλλά τούς έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Τους έχουν βάλει κανονικότατα την κασέτα και ...πάτησε το play, για να παίξει και όλοι τους ...τραγουδάνε συντονισμένοι σαν χορωδία.

Οσο για την Τουρκία, ...το βιολί της. Ο Ντεμιρέλ κι ο Ετσεβίτ άλλη δουλιά δεν κάνουν, από το να μιλάνε για στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων στην Ελλάδα και για θύλακες υποτιθέμενων τρομοκρατών.

Δυστυχώς κύριοι, στην Ελλάδα τα μόνα στρατόπεδα που έχουμε με ξένους είναι τα ΝΑΤΟικά και, έτσι όπως πάμε, θα γίνουν περισσότερα, ατυχώς, από τα στρατόπεδα των εγχώριων ενόπλων δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ