Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επιτέλους, να λειτουργήσει ολοκληρωμένα

Τίποτα δεν άλλαξε τα τελευταία δύο χρόνια, διαπίστωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Τασούλα, που επισκέφθηκε χτες το νοσοκομείο

"Την πρόταση για να χτιστεί το νοσοκομείο στο Θριάσιο την έκανε ο Γιάννης Μιχαήλος,οικοδόμος, σε μια συγκέντρωση. Πριν είκοσι χρόνια, οι εργάτες της "ΧΑΛΥΨ" ήταν αυτοί που έδωσαν ένα μεροκάματο ο καθένας για να χτιστεί αυτό το νοσοκομείο, που το έχει ανάγκη η περιοχή...". Την ιστορία αυτή θυμήθηκαν πολλοί εργαζόμενοι χτες κατά τη διάρκεια της περιοδείας κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αποστόλη Τασούλα και τον Αντώνη Χοροζάνη,όταν ήθελαν να μιλήσουν για τη σημασία, που έχει το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας (ΠΓΝΕ) "Θριάσιο" για την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Στις συναντήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με το Σωματείο Εργαζομένων και με την Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου, αυτό που έγινε καθαρό είναι η ανάγκη το ΠΓΝΕ "Θριάσιο" να πραγματοποιεί γενική εφημερία όπως όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων σε έκτακτα περιστατικά. Συμπληρωματική της εφημερίας του νοσοκομείου θα είναι η καλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας της περιοχής, για να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του "Θριασίου".

"Μετά από δύο χρόνια που είχαμε ξαναέρθει βρήκαμε την ίδια σχεδόν κατάσταση, καθώς έχουμε ένα νοσοκομείο με καλή κτιριακή υποδομή, αλλά δεν έχουμε την απαιτούμενη λειτουργία από αυτό, καθώς ο πρωτοβάθμιος τομέας υγείας δεν έχει αναπτυχθεί και το νοσοκομείο καλείται να καλύψει ανάγκες Κέντρου Υγείας", υπογράμμισε ο βουλευτής Απ. Τασούλας στη συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

"Ο στόχος των εργαζομένων είναι το νοσοκομείο να λειτουργήσει επιτέλους ολοκληρωμένα, ενώ μετά και το πρόσφατο ατύχημα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας φάνηκε η ανάγκη να εφημερεύει κανονικά, αφού η περιοχή είναι βιομηχανική και οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες", επισήμανε ο Π. Πιτέλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων "Θριασίου" Νοσοκομείου.

Αναφερόμενος στις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, ο πρόεδρος του Σωματείου τόνισε ότι πριν από ενάμιση χρόνο το νοσοκομείο προσέλαβε προσωπικό με οχτάμηνες και τετράμηνες συμβάσεις και δημιουργήθηκαν καινούρια τμήματα. "Τώρα που λήγουν οι συμβάσεις το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν τμήματα "μετέωρα" και να μην υπάρχει προσωπικό να καλύψει τα κενά, που θα δημιουργηθούν".

Από την πλευρά του, ο Αντ. Χοροζάνης, επικεφαλής της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής, τόνισε ότι για να λειτουργήσει ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο, όπως το "Θριάσιο" και με τόσες ανάγκες, χρειάζονται κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία όμως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει. "Στον προϋπολογισμό του '98, ενώ το νοσοκομείο χρειαζόταν 9,5 δισ. δρχ. για να λειτουργήσει, τελικά πήρε μόνο 4,5 δισ., γιατί η κυβέρνηση δεν έδινε άλλα! Το "Θριάσιο" είναι ένα νοσοκομείο 400 κλινών, που καλύπτει μια περιοχή με εκατοντάδες βιοτεχνίες και βιομηχανίες, από τα Μέγαρα μέχρι τα Ανω Λιόσια, κι αν δε δοθούν τα απαιτούμενα κονδύλια δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά".

Στις ανάγκες του "Θριασίου" για κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό αναφέρθηκε η Αμ. Ζωίδου, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του "Θριασίου" Νοσοκομείου, στη συνάντηση που είχε η Επιστημονική Επιτροπή με το κλιμάκιο του ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τον τρόπο εισαγωγής και εξέλιξης στο χώρο των γιατρών, καθώς στο "Θριάσιο" υπάρχει πρόβλημα στην εξέλιξη των γιατρών εδώ και ενάμιση χρόνο, ο βουλευτής Απ. Τασούλας τόνισε: "Μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί δε λύνονται από την κυβέρνηση κι ενώ υπάρχουν 2.500 κενές θέσεις σε όλη τη χώρα, το "Θριάσιο" και άλλα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω απουσίας ειδικοτήτων γιατρών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ