Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επτάμηνη φυλάκιση για το χαστούκι

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε χτες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στην Αναστασία Αθήνη,εναντίον της οποίας είχε αυτεπάγγελτα ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ποινική δίωξη για "απρόκλητη έργω εξύβριση", επειδή τον Οχτώβρη του 1997 χαστούκισε τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου ενώ υπέγραφε το βιβλίο της "10 χρόνια και 54 μέρες" στον εκδοτικό οίκο "Λιβάνη". Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Αθήνη γιατί, όπως σημείωσε και ο εισαγγελέας της έδρας, "οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές, αλλά η κατηγορουμένη υπερέβη το όριο".

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, η Δ. Λιάνη - Παπανδρέου, είπε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη της Αθήνη, παρότι η συμπεριφορά της ήταν "βάναυση κα απρόκλητη". Σε ερωτήσεις που αφορούσαν το βιβλίο της, απάντησε ότι "αυτό θα κριθεί από την ιστορία και τον ελληνικό λαό". Λίγο αργότερα μίλησε στους δημοσιογράφους για "ηθικούς αυτουργούς" και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προσέφυγε η ίδια στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση, είπε ότι αν ζούσε ο Α. Παπανδρέου αυτό θα τη συμβούλευε να κάνει.

Στην απολογία της η Αναστ. Αθήνη υποστήριξε ότι είχε "ιδεολογικά κίνητρα" η πράξη της, την οποία χαρακτήρισε "αξιοπρεπή, οριακή, όχι όμως ευγενική", γιατί την προσέβαλε "σαν γυναίκα, μητέρα και πολίτη" η στάση της Δ. Λιάνη - Παπανδρέου, που "ασκούσε εξουσία με τις δημόσιες εμφανίσεις της, είχε πλουτίσει παράνομα, έπαιζε όλους τους ρόλους και ήταν εξαιρετικά άπληστη". Μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος της άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ