Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μη μείνει κανείς απαθής

Του Γρηγόρη Πετρόπουλου, οργανωτικού γραμματέα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

- Βρισκόμαστε μόλις στο παρά ένα της επέμβασης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Κόσσοβο, αρχικά με βομβαρδισμούς, στη συνέχεια με χερσαίες δυνάμεις. Πώς αντιδρά το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας στην εξέλιξη αυτή;

- Η ΕΕΔΥΕ από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε ότι οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χτυπήσουν στο Κοσσυφοπέδιο, όποτε κρίνουν ότι αυτό είναι "αναγκαίο", προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά τους στην περιοχή. Επίσης έχει επισημάνει ότι ο λαός μας πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να απαντήσει μαχητικά και αγωνιστικά στα σχέδια αιματοκυλίσματος της περιοχής. Αλλωστε τα αντανακλαστικά του μαχόμενου κινήματος ήταν πάντα αυξημένα. Το δείξαμε στο παρελθόν με πολλά παραδείγματα, αλλά και τελευταία. Τόσο στην περίπτωση των αμερικανοβρετανικών βομβαρδισμών στο Ιράκ, όσο και στην πρόσφατη απαράδεκτη παράδοση του Κούρδου ηγέτη από την ελληνική κυβέρνηση στα χέρια των στρατοκρατών της Αγκυρας, η ΕΕΔΥΕ πρωτοστάτησε στο να εκφραστεί η αντίθεση του ελληνικού λαού στις επιταγές των ιμπεριαλιστών και των υποτελών τους. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουμε σε όλη την επικράτεια. Οποτε γίνει η επέμβαση βρισκόμαστε σε εγρήγορση να καλέσουμε σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις καταδίκης και έντασης της πάλης ενάντια στη λυκοσυμμαχία του πολέμου.

- Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες μορφές δράσης ή δραστηριότητες που πρόκειται να πάρετε και πού θα αποβλέπουν;

- Πρέπει να πούμε ότι στις σημερινές συνθήκες έχει ιδιαίτερη σημασία ο λαός και η νεολαία να μη μείνουν απαθείς στο νέο μακελειό που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές σε βάρος των λαών και των κινημάτων της περιοχής. Στη σημερινή συγκυρία που είναι η συνέχεια της πολιτικής των ιμπεριαλιστών του "διαίρει και βασίλευε" δεν μπορεί κανείς να πει και δεν έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι "δε γνώριζα". Ετσι λοιπόν και οι δικές μας δραστηριότητες προσανατολίζονται στην ενημέρωση του λαού. Δε θέλουμε να "εθιστούμε" με τα εγκλήματα των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δε θέλουμε η κρατούσα προπαγάνδα μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ να παραπλανά το λαό από το κύριο, να τον αποσυνδέει από την πάλη του μαζί με τους γειτονικούς, αλλά και όλους τους άλλους αγωνιζόμενους λαούς, ενάντια σε αυτούς που έχουν συμφέρον από τον πόλεμο. Οι δικές μας δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και σε πλατείες, πικετοφορίες στις συνοικίες και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο σερβικό λαό, που είναι σήμερα στο "μάτι του κυκλώνα". Θέλουμε να καταγγείλουμε την ελληνική κυβέρνηση που προσφέρει "γην και ύδωρ" στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς τρομοκράτες και έχει διαθέσει τα ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια, αλλά και όλη την κρατική μηχανή στην υπηρεσία τους.

- Ποια θα είναι η συνέχεια των παρεμβάσεων της ΕΕΔΥΕ;

- Επειδή έχουμε πολύ πρόσφατα πραγματοποιήσει το Εθνικό μας Συμβούλιο, έχουμε αποφασίσει να αφιερώσουμε τις φετινές φιλειρηνικές εκδηλώσεις, το γνωστό Δεκαήμερο Ειρήνης, στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, που ως γνωστόν φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια εγκληματικής δράσης κατά της ανθρωπότητας. Και φέτος θα καταγγείλουμε το δήθεν ανθρωπιστικό ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστών, τον δήθεν ειρηνευτικό χαρακτήρα των αποστολών του. Επίσης το 13ο Συνέδριό μας το καλοκαίρι θα θέσει στο επίκεντρο της προσοχής του το διεθνή συντονισμό ενάντια στη συμμαχία του πολέμου.

Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ