Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κι έτσι δικάζουν στο σωρό... "

Το Εφετείο Πάτρας καταδίκασε χτες έξι αγωνιστές καπνοπαραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας, αγνοώντας το γεγονός ότι δεν είχαν δικηγόρο υπεράσπισης!

Στην εξοντωτική καταδίκη έξι αγωνιστών αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε χτες με προκλητικό τρόπο το Εφετείο Πάτρας. Η έδρα του δικαστηρίου αγνόησε το γεγονός ότι οι έξι κατηγορούμενοι δεν είχαν υπεράσπιση (λόγω κωλύματος του δικηγόρου τους) και αρνήθηκε να αναβάλει τη δίκη. Καταδίκασε τους αγρότες σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή. Ακόμα οι καταδικασθέντες επιβαρύνθηκαν με χρηματική ποινή 77.000 δραχμών έκαστος για τα δικαστικά έξοδα.

Η καταδίκη έρχεται να προστεθεί στο "μπαράζ" των δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών που προωθεί η κυβέρνηση, μέσω των "αγροτοδικείων". Ερχεται μετά και το προκλητικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή, με το οποίο η κυβέρνηση επιμένει στη διαιώνιση της ομηρίας των αγροτών για τα δύο επόμενα χρόνια, με προφανή σκοπό να μη γίνουν νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενόψει των καταστροφικών αποφάσεων της "Ατζέντας 2000" και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το δικαστήριο αγνόησε το γεγονός που βεβαίωσαν ακόμα και μάρτυρες αστυνομικοί ότι τα τρακτέρ ήταν στην άκρη του δρόμου και τους καταδίκασε για παρακώλυση συγκοινωνιών στις 10 Απρίλη του 1994!

Ο μάρτυρας υπεράσπισης Γιάννης Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου να προχωρήσει στη δίκη χωρίς να υπάρχει δικηγόρος υπεράσπισης είναι πρωτόγνωρη και παράλογη και πως την ευθύνη της συγκεκριμένης κινητοποίησης - όπως και των υπόλοιπων που έγιναν - την έχει η Ομοσπονδία, ενώ επίσης και αυτός κατέθεσε ότι τα τρακτέρ ήταν παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ