Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απαίτηση των καιρών ο αγώνας για την ειρήνη

Σε εκδήλωση που έγινε χτες στη Νομική αναδείχτηκε η ανάγκη το φοιτητικό κίνημα να αντισταθεί στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή

Η ανάγκη ενδυνάμωσης του φιλειρηνικού κινήματος και δημιουργίας ενός ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, με μπροστάρη το φοιτητικό κίνημα, που θα βάζει φραγμό στην εφαρμογή της "νέας τάξης" στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, επισημάνθηκε κατά τη χτεσινή εκδήλωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στη Νομική.

Εκ μέρους των ΠΚΣ μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου,ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της υποταγής της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια, φέρνοντας για παράδειγμα το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση Οτσαλάν, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Β. Ελλάδα, η οποία, όπως σημείωσε, "έχει μετατραπεί σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε κατεχόμενη ζώνη του ΝΑΤΟ".

Ο Μιχάλης Καυκαλιάς,εκπρόσωπος των Κυπρίων φοιτητών, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη που είχε το Κυπριακό με τους χειρισμούς που έκανε η ελληνική και κυπριακή πλευρά, έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια, Ηνωμένων Πολιτειών και ΕΕ, αποπροσανατολισμού της επίλυσης του Κυπριακού, ενώ χαρακτήρισε φιάσκο την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση των "S- 300". Χαρακτήρισε δε πολιτικό το ζήτημα επίλυσης του Κυπριακού και όχι στρατιωτικό, "όπως επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη οι Αμερικάνοι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή επιβάλλουν στον κυπριακό λαό τη λύση της ομοσπονδίας που αυτομάτως σημαίνει διχοτόμηση".

Ο Τσέκο Ρεζάν,εκπρόσωπος των Κούρδων φοιτητών στην Ελλάδα, ξετυλίγοντας το δράμα του κουρδικού λαού και της ιστορίας του, τόνισε ότι ο κουρδικός λαός θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του ενάντια στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να καταπνίξουν τους αγώνες του κουρδικού λαού. Χαρακτήρισε δε αφελείς όσους νομίζουν ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μια δίκαιη δίκη του Α. Οτσαλάν, ενώ σχολιάζοντας την απαγόρευση του κουρδικού καναλιού είπε ότι αποτελεί συνέχεια της ωμότητας που δείχνει η πολιτισμένη Δύση και της υποκρισίας της, που στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης των δικαιωμάτων ξεχνάει τις δικές της επεμβάσεις σε τρίτες χώρες για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ