Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τα πανό ενοχλούσαν την τελετή...

Στις 6 μ.μ. χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μαζί με τους συναδέλφους τους στους περιφερειακούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου με τα πανό τους για την προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους σχετικά με τους όρους απασχόλησής τους στους δήμους. Πριν όμως ξεκινήσει η συγκέντρωση, τους εργαζόμενους περίμενε μια απρόοπτη έκπληξη.

Στον ίδιο χώρο κατέφθασαν στρατιωτικά αγήματα, οι αρχές της πόλης, νομάρχης, δήμαρχος, κλπ., αλλά και μεγάλη αστυνομική δύναμη. Η Αστυνομία διέταξε τους συγκεντρωμένους εργάτες να αποσυρθούν από το χώρο και να πάρουν τα αναρτημένα πανό τους γιατί τα συνθήματα δε συμβιβάζονταν με την τελετή που επρόκειτο να αρχίσει με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την εκλογή του Ελευθέριου Βενιζέλου για πρώτη φορά σε δημόσιο αξίωμα.

Ενα από τα συνθήματα στα πανό των εργαζομένων έλεγε: "Η εξασφάλιση εργασίας είναι ευθύνη της πολιτείας". Είχε δίκιο έτσι η Αστυνομία και οι αρχές της πόλης να επιμένουν ότι τέτοιου είδους συνθήματα είναι ασυμβίβαστα με τη μνήμη του Βενιζέλου!

Μετά το τέλος της τελετής, με τα στεφάνια, τους χορούς και τα μεζεδάκια, οι συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι των δήμων σήκωσαν τα ενοχλητικά τους πανό και ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους: Νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Δικαίωμα να συνεχίσουν την εργασία για την οποία προσλήφθηκαν, εφόσον οι ανάγκες εξακολουθούν να υπάρχουν. Καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ