Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να μπούμε φραγμός στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 50 χρόνια της αιματοβαμμένης συμμαχίας

Την εγκληματική δράση του ΝΑΤΟ στα πενήντα χρόνια ζωής του, καταγγέλλει ηΕλληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,με ανακοίνωσή της για την επέτειο και καλεί το λαό να εντείνει τη δράση του για το σταμάτημα του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και για να μπει, μαζί με τους άλλους λαούς, φραγμός στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

"Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, του πιο αποκρουστικού και εγκληματικού οργανισμού που διατηρεί την παρουσία του σαν μόνιμη απειλή ενάντια στους λαούς και την παγκόσμια ειρήνη και μάλιστα σήμερα, με την προώθηση του νέου δόγματος, επιδιώκει την επιβολή της κυριαρχίας του σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και πριν την επίσημη επικύρωση αυτού του δόγματος που τυπικά επικυρώνεται στη φιέστα για τα πεντηκοστά γενέθλια, έχουμε ήδη την εφαρμογή του με το νέο αιματοκύλισμα στη Γιουγκοσλαβία. Ο λεγόμενος "Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου", το ΝΑΤΟ, που ιδρύθηκε στις 4 Απρίλη 1949, κάνει ξεκάθαρο από την ιδρυτική του διακήρυξη τον έντονα επεμβατικό του χαρακτήρα, παρ' όλο που διακηρύσσει ότι είναι αμυντικός οργανισμός.

Η ιστορία του ΝΑΤΟ σε ρόλο παγκόσμιου χωροφύλακα δήθεν για την αντιμετώπιση της Σοβιετικής Απειλής κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, τις επεμβάσεις στην Ινδοκίνα, το Βιετνάμ, την Κορέα, τη Γρανάδα, τον Παναμά, την επιθετική πολιτική στην Κούβα, την επιδρομή στη Λιβύη και το Λίβανο και τη στήριξη δικτατοριών στην Ελλάδα και την Τουρκία, το διαμελισμό της Κύπρου, δείχνουν το χαρακτήρα της "λυκοσυμμαχίας".

Η εποχή, όμως, της ασυδοσίας και του περάσματος από τον ψυχρό στο θερμό πόλεμο, με την έννοια της αποθράσυνσης των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ εγκαινιάζεται μετά την επιβολή της "νέας τάξης πραγμάτων" το 1991. Τα γεγονότα το αποδεικνύουν: Πόλεμος στον Κόλπο, εγκληματικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ, διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, βομβαρδισμοί στη Βοσνία, Σουδάν, Αφγανιστάν και πάλι Ιράκ, για να φτάσουμε στους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Απολογισμός αίματος και καταστροφής με δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα.

Οι ΝΑΤΟικές βόμβες και οι πύραυλοι, η επίθεση και ο βρώμικος πόλεμος διέλυσαν και τις τελευταίες αυταπάτες που μπορεί να υπήρχαν και αποκάλυψαν το αποκρουστικό και φρικαλέο πρόσωπο της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης και του ΝΑΤΟ.

ΝΑΙ! 50 χρόνια ιστορίας και δράσης του ΝΑΤΟ είναι γραμμένα και σημαδεμένα με το αίμα των λαών. Η νέα δομή του ΝΑΤΟ τελικά είναι νέα μόνο ως προς τη μορφή. Το περιεχόμενό της είναι ακριβώς το ίδιο αντιδραστικό και απεχθές για τους λαούς που μόνο νέα δεινά μπορούν να περιμένουν αν δεν πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις τους και την αντίστασή τους ενάντια στους ιμπεριαλιστές.

Στο μαύρο μέτωπο που υψώνεται σήμερα από τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τις δυνάμεις που τις υπηρετούν και που απεργάζεται και προωθεί την υποδούλωση των λαών η απάντηση είναι ένα μεγάλο αντιιμπεριαλσιτικό λαϊκό μέτωπο.

Καλούμε το λαό να συσπειρωθεί σε ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης.

Οι λαοί μπορούν, με τους αγώνες τους, να νικήσουν και να βάλουν φραγμό στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τις Επιτροπής Ειρήνης σε συνεχή αγώνα για:

- Τη διάλυση του ΝΑΤΟ

- Το σταμάτημα του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία

- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ