Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Εκδήλωση για την εθνική επέτειο

Την εθνική της επέτειο γιόρτασε η ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και η γιουγκοσλαβική πρεσβεία στην Αθήνα διοργάνωσε, προχτές το βράδυ, την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση στην οποία συμμετείχαν παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Χαρίλαου Φλωράκη,επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ. Παραβρέθηκε, επίσης εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ορέστης Κολοζώφ μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Από τα άλλα κόμματα παραβρέθηκαν οι πρόεδροι, του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.

Αλγεινή εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η παντελής απουσία κυβερνητικών παραγόντων από τη δεξίωση, αλλά και παραγόντων της ηγεσίας και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό, προφανώς, στα πλαίσια της ευθυγράμμισής τους με τις αντισερβικές επιλογές των Αμερικανονατοϊκών και των "βαστάζων" της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους οποίους οι ηγεσίες και των δύο αυτών κομμάτων δίνουν... εξετάσεις καλής διαγωγής και συμπεριφοράς... Παραβρέθηκε, πάντως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Σγουρίδης,όπως και ο Κ. Κουλούρης,βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Από τους ξένους τίμησαν την επέτειο με την παρουσία τους πολλοί διπλωμάτες από χώρες που ανήκουν στο κίνημα των Αδεσμεύτων, ο επικεφαλής του Γραφείου της ΠΓΔΜ και ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε ο Γιουγκοσλάβος πρεσβευτής στην Αθήνα, Ντράγκομιρ Βουτσίτσεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ