Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΤΣΑΛΑΝ
Ολοκληρώνεται χωρίς ουσιαστικούς μάρτυρες

Αντίθετος με παράταση των εργασιών, ο πρόεδρος της Βουλής

Χωρίς την κλήση ουσιαστικών μαρτύρων και μάλιστα αυτοπτών όπως η γραμματέας του Οτσαλάν Ντιλάν, φαίνεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την παράδοση Οτσαλάν αφού ο πρόεδρος του Σώματος προϊδέασε μια τέτοια εξέλιξη λέγοντας ότι είναι αρνητικός στην παράταση των εργασιών της οι οποίες κανονικά λήγουν αυτήν τη βδομάδα.

Το θέμα των εργασιών της επιτροπής έθεσε χθες στην ολομέλεια, ο πρόεδρος της ΝΔ επικεντρώνοντας στη μη κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Σταυρακάκη ζητώντας να κληθεί εκ νέου αλλιώς η ΝΔ θα τον μηνύσει. Οπως είπε ο Κ. Καραμανλής, δίνεται η αίσθηση ότι "η υπόθεση αυτή οδηγείται σε συγκάλυψη" και ζήτησε την παράταση των εργασιών γιατί "πολλοί και ουσιαστικοί μάρτυρες ακόμη πρέπει να κληθούν".

Απαντώντας ο πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, είπε ότι είναι αρνητικός σε παράταση εργασιών της Επιτροπής, ενώ ανέφερε ότι για την εκ νέου κλήση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, αρμόδια είναι η ίδια η Εξεταστική Επιτροπή και όχι η ολομέλεια του Σώματος. Μάλιστα άφησε αιχμές για τη στάση των κομμάτων, λέγοντας ότι έχει "την αίσθηση κάποιας διάθεσης τουλάχιστον κάποιων μελών να κωλυσιεργήσουν και να παρατείνουν χωρίς λόγο τις εργασίες της Επιτροπής".

Χθες κατέθεσε στην Επιτροπή ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι κατά τη διάρκεια του χειρισμού της υπόθεσης ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για όλακαι μάλιστα δε διαφώνησε σε καμία πρόταση από αυτές που του υπέβαλαν οι τρεις υπουργοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ