Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Το "πέμπτο όπλο" του ΝΑΤΟ!

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών στο βρώμικο πόλεμο. Πώς και ποια πλοία μεταφέρουν πολεμικό υλικό και στρατιώτες μέσω ελληνικών λιμανιών. Τι λένε οι ίδιοι

Μπλεγμένοι μέχρι το "λαιμό" είναι Ελληνες εφοπλιστές στα δολοφονικά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων φονιάδων του ΝΑΤΟ σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και των λαών της ευρύτερης περιοχής! Αυτό επιβεβαιώνουν οι συνεχείς πληροφορίες που καταφτάνουν από πολλές μεριές και αποκαλύπτουν ότι πλοία Ελλήνων εφοπλιστών έχουν τεθεί στη διάθεση του ΝΑΤΟ και μεταφέρουν για λογαριασμό του στρατιωτικό υλικό και στρατιώτες!

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας,έχουν βεβαιωθεί από έγκυρες πηγές οι αποβιβάσεις ταγμάτων θανάτου από επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία κατά τις νυχτερινές ώρες. Η φόρτωση γίνεται από τα λιμάνια Ανκόνα ή Πρίντεζι της Ιταλίας!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πλοίο ελληνικών συμφερόντων "ΟΥΡΑΝΟΣ" με σημαία Κύπρου, το οποίο ανήκει στην εταιρία "Fragline/Fragmar Shipping".Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και προχτές Δευτέρα το πλοίο αυτό έχει καταπλεύσει δυο φορές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, νύχτα, για να αποβιβάσει στρατιωτικά φορτηγά με πολεμικό υλικό, τζιπ και στρατιώτες τα οποία προωθούνται οδικώς στο σταθμό της Κακαβιάς.Οι πληροφορίες μιλούν και για άλλα πλοία (των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά, αλλά προς το παρόν δεν έχουν διασταυρωθεί πλήρως), τα οποία αποβιβάζουν νταλίκες οι οποίες περιέχουν πολεμοφόδια!

Στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ έχει διαθέσει τέσσερα πλοία της και η εταιρία "Sarlis Container".Πρόκειται για τα πλοία ΠΕΛ - ΤΖΑΣΠΕΡ,ΠΕΛ - ΛΑΜΠΕΡ,ΠΕΛ - ΣΤΡΑΪΝΤΕΡ και ΠΕΛ - ΡΕΪΝΤΖΕΡ,τα οποία φορτώνουν κοντέινερ με πολεμικό υλικό από λιμάνι της Μασσαλίας και ξεφορτώνουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!Μάλιστα τα καράβια αυτά το τελευταίο τρίμηνο (δηλαδή από τότε που ξεκίνησε η μεταφορά στρατιωτικού υλικού και στρατιωτών του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη) έχουν ξεφορτώσει "φονικά" κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τέσσερις φορές το καθένα!

Ο γενικός διευθυντής της εν λόγω εταιρίας Μιχάλης Σαρλής,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χτες το βράδυ μαζί του, μας είπε: "Δεν μπορώ να σας δώσω εμπορικές πληροφορίες για την εταιρία" (!), και χωρίς να διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές συνέχισε: "Είμαστε μια εταιρία που διέπεται από τους ελληνικούς νόμους και τον έλεγχο"... Οσον αφορά την εταιρία "Fraglin/Fragmar",οι υπεύθυνοι απουσίαζαν...

Η στάση των Ελλήνων εφοπλιστών δεν εκπλήσσει. Το Νοέμβρη του 1997 ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Γιάννης Λύρας,στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον έδωσε τη διαβεβαίωση στην αμερικανική κυβέρνηση ότι ο ελληνικός εμπορικός στόλος παραμένει το "πέμπτο όπλο του ΝΑΤΟ"! Ο πρόεδρος της ΕΕΕ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Τα ελληνικά πλοία μεταφέρουν το 20% των εισαγωγών πετρελαίου και μεγάλο μέρος των εξαγωγών σιτηρών, άνθρακα κλπ. των ΗΠΑ, ενώ από στρατηγικής απόψεως συνιστά το μεγαλύτερο στόλο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, διαθέσιμο δε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης"! Και συμπλήρωσε ότι το προηγούμενο του πολέμου στον Περσικό Κόλπο επιβεβαιώνει τη θέση αυτή... Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρ. Σλέιτερ,απαντώντας στις δηλώσεις Λύρα είχε επισημάνει χαρακτηριστικά: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται στον ελληνικό εμπορικό στόλο σε περιόδους κρίσεως"!

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" με κοινή τους ανακοίνωση, ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επισημαίνουν: "Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης που πρόσφεραν τη ζωή τους για κοινωνική δικαιοσύνη, καλούν τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την ενότητα και τη διεθνιστική αλληλεγγύη με τους εργάτες όλου του κόσμου". Καλούν τους ναυτεργάτες, ταυτόχρονα με τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους, "να σπάσουν το εμπάργκο που αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία και να συμμετέχουν να συνεχιστεί η τροφοδότηση με πετρέλαιο της γειτονικής μας χώρας. Να αρνηθούν να μεταφέρουν στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ