Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτομαγιά - αντιπολεμική ασπίδα

Η δολοφονική επιδρομή των Αμερικανών και Ευρωπαίων ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και των λαών της Βαλκανικής γενικότερα, δίνει τον τόνο στο φετινό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η εργατική τάξη της χώρας μας, που από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στην έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας και στην ανάπτυξη ενός θυελλώδους αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, είναι έτοιμη να κάνει τη φετινή Πρωτομαγιά, μια τεράστια φιλειρηνική ασπίδα. Μια απέραντη αντιπολεμική αλυσίδα, που θα απλωθεί απ' άκρη σ' άκρη της χώρας και θα στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Προς τους εργάτες και το σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας ότι είμαστε ΜΑΖΙ τους. Προς τους εργάτες όλων των βαλκανικών χωρών, της Ευρώπης και όλου του κόσμου, πως απέναντι σε τούτη τη βαρβαρότητα, πρέπει να αντιπαρατάξουν το διαχρονικό αθάνατο σύνθημα: "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!". Προς τους φονιάδες των λαών, ότι κάθε βόμβα ενάντια στη Γιουγκοσλαβία στρέφεται ενάντια στους εργάτες όλου του κόσμου. Προς την ελληνική κυβέρνηση, ότι η εγκληματική ευθυγράμμισή της με τις επιλογές του σύγχρονου ευρωατλαντικού φασισμού, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την καθολική βούληση του ελληνικού λαού.

Πόλεμος στον πόλεμο! Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς. Και ταυτόχρονα, πόλεμος στην υποταγή. Πόλεμος στον συμβιβασμό. Πόλεμος ενάντια σε όλους αυτούς που βομβαρδίζουν λαούς και δικαιώματα. Πόλεμος ενάντια σε όλους αυτούς που αφαιρούν ζωές και κατακτήσεις. Πόλεμος ενάντια σε όλους αυτούς που ισοπεδώνουν ωμά, βάρβαρα, όλα όσα οικοδομεί ο κόσμος της δουλιάς με το μόχθο, τον ιδρώτα και το αίμα του. Πόλεμος ενάντια σε όλους αυτούς που επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας παντού. Στο Διεθνές Δίκαιο, στις σχέσεις των λαών, στις σχέσεις των κρατών, στις εργασιακές σχέσεις. Πόλεμος στους νέους ναζί που σκοτώνουν όχι μόνο τα όνειρα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας.

Πόλεμος ενάντια σε όσους βομβαρδίζουν την ψυχή και το μυαλό μας, θέλοντας να μας κάνουν σαν και αυτούς. Να μας πείσουν ότι μπορούμε να ανταλλάσσουμε το δράμα και τη δολοφονία ενός λαού, την εξόντωση και την ισοπέδωση μιας ανεξάρτητης γειτονικής χώρας, με τη δική μας "ασφάλεια" κάτω από την μπότα της ΟΝΕ και μέσα στη δρακοφωλιά του ΝΑΤΟ. Οτι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα χωρίς το κλάμα των παιδιών στα καταφύγια να διαταράσσει στο ελάχιστο την απάθειά μας, αφού εκείνο που μετρά είναι "πρώτα εμείς"!

Πόλεμος, αντίσταση και πάλη ενάντια σε όσους, στο κατώφλι του νέου αιώνα, χτίζουν γύρω μας έναν εργασιακό μεσαίωνα, καταργούν το οχτάωρο, σαρώνουν την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπουν σε κενό γράμμα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, βάζουν στο "γύψο" της ΟΝΕ και των... μονοδρόμων τους δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Και ταυτόχρονα αγώνας για την ταξική ανασυγκρότηση, για τη δυναμική επανεμφάνιση στο προσκήνιο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Μπροστάρης σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, σ' αυτή την ιστορική αναγκαιότητα, μπαίνει σήμερα - σε ό,τι αφορά το συνδικαλιστικό κίνημα - το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Μια πλατιά κίνηση, που παίρνει χαρακτηριστικά σταυροφορίας και συσπείρωσης για το σύνολο της εργατικής τάξης και που αυτό το μήνυμα απευθύνει στο πανεργατικό προσκλητήριο για τον ταξικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και στη χώρα ολόκληρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι λαοί μπορούν να ανακόψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών (1999-05-13 00:00:00.0)
Παίρνουν τη θέση τους στις ανθρώπινες αλυσίδες (1999-04-30 00:00:00.0)
Στο Σύνταγμα οδηγούν όλοι οι δρόμοι της αντίστασης (1999-04-30 00:00:00.0)
Λαϊκή κατακραυγή κατά των ιμπεριαλιστών (1999-04-24 00:00:00.0)
Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα (1999-04-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ