Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟικό γεράκι στην ΑΘήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο διοικητής του Σώματος Ταχείας Αντίδρασης (ARRC) του ΝΑΤΟ, αντιστράτηγος Μισέλ Τζάκσον,και θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη.Πρόκειται για τον διοικητή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που συγκεντρώνονται στην ΠΓΔΜ με πρόσχημα την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας του... ΝΑΤΟ, αλλά στην πραγματικότητα για την προετοιμασία της χερσαίας εισβολής στο Κόσσοβο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στον αντιστράτηγο Μ. Τζάκσον "έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα του συντονισμού των πολυεθνικών δυνάμεων που ευρίσκονται στην ΠΓΔΜ και της διανομής - παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή". Η επίσκεψη, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς ο διοικητής του ARRC αναμένεται να ενημερώσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις "επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας που διεξάγονται στην ΠΓΔΜ στα πλαίσια του γενικότερου συντονισμού της υπόψη επιχείρησης".

Ο ΝΑΤΟικός διοικητής πρόκειται να αναχωρήσει σήμερα για τα Σκόπια μέσω Θεσσαλονίκης. Πάντως, άσχετα από τα όσα αναφέρονται επίσημα, θεωρείται βέβαιο ότι ο διοικητής του ARRC θα ζητήσει παραπέρα διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση της διέλευσης αλλά και της παραμονής ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ελλάδα, καθώς και τη διάθεση ελληνικών στρατευμάτων στην υπηρεσία της ΝΑΤΟικής δύναμης ταχείας αντίδρασης που βρίσκεται στην ΠΓΔΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ