Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Ο λαός θα σβήσει την υπογραφή

Ο ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει και θα σβήσει την υπογραφή Σημίτη.Αυτό τόνισε ο Απόστολος Τασούλας,βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ στις εργάτριες του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων και τις κάλεσε να ξεσηκωθούν, να βγουν στους δρόμους, να σταματήσουν τις φάλαγγες του ΝΑΤΟ, να παραμερίσουν την κυβέρνηση, τις αποφάσεις της και τις υπογραφές της.

Ο πόλεμος γίνεται από τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Μαζί μ' αυτούς είναι και η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ο λόγος; Ο πλούτος της γης, ο ιδρώτας των εργαζομένων, η "νέα τάξη πραγμάτων" και η κυριαρχία του κεφαλαίου.

Αφορμή και προφάσεις; Βρίσκουν όσες θέλουν και όποτε θέλουν. Προχτές ψήφισαν και οι 19 πρωθυπουργοί του ΝΑΤΟ να γίνει αυτός ο ιμπεριαλιστικός σχηματισμός ανεξέλεγκτος, να κάνει ό,τι θέλει και χωρίς προσχήματα. Ομως ο ελληνικός λαός δεν εξουσιοδότησε ποτέ τον Σημίτη να βάλει την υπογραφή του και απαιτεί:

- Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί.

- Να αποσυρθεί η υπογραφή από το κείμενο επέμβασης.

- Να μην επιτραπεί καμιά διευκόλυνση από το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα της χώρας μας προς τα δολοφονικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

- Να μη βγει κανένας φαντάρος από τα σύνορα της χώρας.

- Να μη συμμετέχει η Ελλάδα σε κανένα εμπάργκο κατά της γειτονικής μας χώρας και του λαού της και

- να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο Απ. Τασούλας εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι οι λαοί θα νικήσουν τους ιμπεριαλιστές. Η δύναμη των δολοφόνων θα φανεί στο τέλος πολύ μικρή για να αντισταθεί στο δίκιο και στο μέλλον της ανθρωπότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ