Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Συνενοχή στην εγκληματική πολιτική

Τους αληθινούς στόχους της "κριτικής" στην κυβέρνηση και των "πρωτοβουλιών" επιβεβαίωσε χτες, για μια ακόμα φορά, ο Κ. Καραμανλής, ομολογώντας ότι σταθερός και αμετακίνητος στόχος είναι η στήριξη της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση Σημίτη. Οι όποιες φραστικές διαφοροποιήσεις εξυπηρετούν απλά και μόνο προεκλογικές ανάγκες.

Προσφέροντας πλήρη πολιτική υποστήριξη στην κυβέρνηση όσον αφορά τη συνένοχη στάση της στην εγκληματική πολιτική του ΝΑΤΟ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, τόσο για τους βομβαρδισμούς όσο και για τις διευκολύνσεις στα ΝΑΤΟικά τάγματα θανάτου, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή του με φραστικές διαφοροποιήσεις και εποικοδομητικές πρωτοβουλίες επί της διαδικασίας.

Μιλώντας προχτές το βράδυ σε συνδικαλιστές της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ "αποκάλυψε" τον πραγματικό λόγο για τον οποίο θέλει να συσταθεί το περιβόητο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής. "Την κυβέρνηση εξυπηρετούσαμε. Την εκάστοτε κυβέρνηση. Γιατί ευλόγως θα δυνάμωνε η φωνή της Ελλάδας". Χτες, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΑΠ στη Νομική, συμπλήρωσε: "Αφού δεν μπορεί ένας αδύναμος πρωθυπουργός να δυναμώσει τη φωνή της Ελλάδας, τουλάχιστον να κάνουμε το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να στηρίξουμε όλοι μαζί τη φωνή της Ελλάδας".

Εξάλλου, παρ' όλες τις προσπάθειες να εμφανίσει ότι η στάση του είναι διαφορετική από αυτή της κυβέρνησης, δεν μπόρεσε να ανακαλύψει κάποιες ουσιαστικές διαφωνίες, πέρα από τα γενικόλογα "είναι ανάγκη να μιλήσουμε με παρρησία και καθαρή φωνή". Η μοναδική διαφωνία που ανέφερε αφορούσε την τακτική της κυβέρνησης "να προσπαθεί να παρασταίνει το καλό παιδί προς τα έξω και να έρχεται εδώ και να δημιουργεί εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, δήθεν να παρουσιάζει τις διαφωνίες τους". Προφανώς, επιθυμεί και επιδιώκει μια "συνεπή γραμμή μέχρι τέλους" απέναντι στους "συμμάχους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ