Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Καταργούν το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζή

Παρά την καθολική αντίδραση των φορέων της Λάρισας, η κυβέρνηση προχωράει στο κλείσιμο του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Λάρισας στο όνομα της περικοπής των δαπανών, αδιαφορώντας πλήρως για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά που έμεναν εκεί.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής και ο υφυπουργός Υγείας Θ. Κοτσώνης στην απάντησή του είπε ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια του επαναπροσδιορισμού της λειτουργίας αυτών των κέντρων και ισχυρίστηκε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τακτοποίηση των παιδιών. Αποκαλύπτοντας δε ότι πραγματικός λόγος είναι η περικοπή των κοινωνικών δαπανών και η ιδιωτικοποίηση των φορέων πρόνοιας, είπε ότι ένα από τα μέρη στα οποία θα πάνε τα παιδιά είναι και οι "ιδιωτικοί φορείς" που δραστηριοποιούνται στο χώρο, δηλαδή τα ιδιωτικά ορφανοτροφεία.

Ο Αχιλ. Κανταρτζής τόνισε ότι από την απάντηση επιβεβαιώνεται πως ο πραγματικός λόγος είναι η περικοπή των δαπανών και μάλιστα η κυβέρνηση διασκόρπισε τα παιδιά πριν καν υπογραφεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα και χωρίς να τα ρωτήσει. Αποτέλεσμα τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, ενώ, όπως είπε ο βουλευτής, η όλη υπόθεση δεν είναι άσχετη από την επιδίωξη της Μητρόπολης Λάρισας να διεκδικήσει μία κληρονομιά ενός δισ. δρχ. η οποία προοριζόταν για το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας. Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα συμφέροντα του ιδρύματος απέναντι στις ορέξεις της Μητρόπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ