Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σε ένα είδος μισθοφόρου αναγορεύεται η κυβέρνηση

Με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χθες, μετά από πρωτοβουλία του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας

Συνάντηση μιας ώρας είχε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα, με πρωτοβουλία του ίδιου στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ στη Βουλή, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία.

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους όπου σημείωσε:

"Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και εφικτό όσες οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις και πολιτικές δυνάμεις ενδιαφέρονται να αντιπαλέψουν το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και βεβαίως αυτόν τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, να συναντηθούμε σ' ένα πλατύ και πολύμορφο κοινωνικό, αντιπολεμικό, αντιΝΑΤΟικό κίνημα, ένα κίνημα το οποίο θα αναπτύσσεται όχι μόνο σε κορυφαίες στιγμές, όπως γίνεται σήμερα, αλλά θα ατσαλωθεί και θα προετοιμάσει τον ελληνικό λαό και για τις δύσκολες και σκληρές μέρες που έρχονται στην πορεία. Και εμείς θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε σ' αυτή την κατεύθυνση: Να αναπτυχθεί ένα κίνημα, το οποίο θα πει ένα καθαρό "όχι" στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, θα διεκδικεί, ο κάθε λαός, να παλεύει ελεύθερα στη χώρα του και θα έχει την επαγρύπνησή του απέναντι στις λεόντειες ιμπεριαλιστικές συμφωνίες ειρήνης.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την κυβέρνηση. Πραγματικά νιώθουμε πολύ μεγάλη αγανάκτηση, καθώς η κυβέρνηση κάθε μέρα βρίσκει διάφορους τρόπους και τερτίπια να κοροϊδεύει το λαό, ότι είναι αμέτοχη σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο. Τη στιγμή που σε λίγο θα θέλουμε διαβατήριο για να μπούμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τη στιγμή που έχει κάνει ίσως συμβόλαια με ιδιώτες εφοπλιστές για να κάνουν αυτή τη δουλιά της μεταφοράς του οπλισμού ή και των στρατιωτών για τον ολοκληρωτικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Επίσης μας προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι για το μόνο που ενδιαφέρεται η κυβέρνηση είναι να ζητά για λογαριασμό της τις αποζημιώσεις για τις διευκολύνσεις που παρέχει, δηλαδή αναγορεύεται σε ένα είδος μισθοφόρου, σ' ένα είδος UCK. Βεβαίως είμαστε σίγουροι, ότι δεν την έχει πιάσει ο πόνος για τους μικρομεσαίους νοικοκυραίους οι οποίοι θα πληγούν από τη μείωση του τουρισμού. Την ενδιαφέρει κυρίως ο "καζινοτουρισμός" και οι ημέτεροι.

Αλλά και κυβέρνηση - μισθοφόρο,να θέλει δηλαδή αποζημιώσεις για να στέλνει όλο και περισσότερα άρματα μάχης στη Γιουγκοσλαβία, αυτό δεν το έχω συναντήσει. Χρήματα για να μπαλώνει τις τρύπες της ΟΝΕ λίγο... "περίεργο" μας φαίνεται".

Να στηριχτεί ένα πλατύ αντιΝΑΤΟικό μέτωπο

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, αναφερόμενος στη συνάντηση, επανέλαβε την πρότασή του για συμβούλιο αρχηγών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε:

"Εγινε μια ειλικρινής και ουσιαστική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, για το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ, για τους κινδύνους που διατρέχουν οι λαοί και ο ελληνικός λαός λόγω των παράνομων και απάνθρωπων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και τελικά καταλήξαμε στη διαπίστωση ότι είναι ανάγκη, τα προοδευτικά κόμματα να στηρίξουν ένα πλατύ κοινωνικό, αντιπολεμικό μέτωπο, ένα αντιΝΑΤΟικό μέτωπο, μετά το νέο ρόλο, τον επιθετικό, που αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ, ώστε να δημιουργήσουμε εμπόδια σε αυτές τις απάνθρωπες αλλά και πρωτόγνωρες και βάρβαρες επιθέσεις και επιλογές, των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ