Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος πόλεμος τελείωσε; (1)

Μόνο όσοι θέλουν να εφησυχάζουν στην αγκαλιά της "νέας τάξης" των δολοφόνων αρέσκονται να υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας τελείωσε με το σταμάτημα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Αντίθετα, ο πόλεμος συνεχίζεται όχι μόνο με στρατιωτικά μέσα (ΝΑΤΟικός στρατός κατοχής), αλλά κυρίως μέσω ενός αποτρόπαιου οικονομικού πολέμου και ξεδιάντροπων εκβιασμών εκ μέρους των ηγετών του συνδικάτου του εγκλήματος. Αν χρειαζόταν κάποια απόδειξη, αυτή την έδωσαν οι δηλώσεις που έκαναν μέσα στην ίδια μέρα (προχτές) οι Κλίντον, Μπλερ, Ζοσπέν, Σρέντερ, θέτοντας ευθέως προς το γιουγκοσλαβικό λαό ωμά το δίλημμα: "Η με τη δημοκρατία μας και τα δολάρια της "βοήθειάς" μας ή με τον Μιλόσεβιτς".

Από τη Σλοβενία ο Μπ. Κλίντον είπε: "Επιθυμούμε μια Σερβία μέρος της νέας Ευρώπης, αλλά η Σερβία θα πρέπει να απορρίψει το δολοφονικό ρόλο του κ. Μιλόσεβιτς και να επιλέξει το μονοπάτι που επέλεξε και η Σλοβενία".

Και το δικαίωμα των λαών, να επιλέγουν το δρόμο, που θέλουν να ακολουθήσουν; Αυτά είναι ψιλά γράμματα, για τη "νέα τάξη πραγμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ