Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιαπί, οι αναβαθμισμένοι θάλαμοι

Το ΚΑΤ είναι ένα απ' τα πέντε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, για τα οποία ανακοινώθηκε απ' το υπουργείο Υγείας ένα πρόγραμμα βελτίωσης της ξενοδοχειακής υποδομής το Γενάρη του 1999. Το έργο στο ΚΑΤ ξεκίνησε στις αρχές Μαϊου και το κόστος του ανέρχεται στα 340 εκατομμύρια δραχμές.

Προχτές ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αυτού του προγράμματος και για το ΚΑΤ ανέφερε ότι παραδόθηκαν 78 κλίνες αναβαθμισμένες - σε σύνολο 800 αναβαθμισμένων κλινών στο Λεκανοπέδιο.

Ομως ο επισκέπτης που θα πήγαινε χτες στο ΚΑΤ - εκτός απ' τον εκκωφαντικό θόρυβο των κομπρεσέρ - θα αντίκριζε και ένα γιαπί με άγνωστο το πότεθα γίνει θάλαμοι για τη νοσηλεία ασθενών.

Στη συνάντηση που είχε η Λιάνα Κανέλλη τόσο με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Τάκη Βίγλα,όσο και με τους εργαζόμενους επισημάνθηκε ιδιαίτερα και το χρόνιο πρόβλημα του νοσοκομείου. Η έλλειψη νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Από το 1992 το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί, έχει διαπιστωθεί πως χρειάζονται τουλάχιστον 100 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών, αλλά ακόμη μένει στα χαρτιά και στις υποσχέσεις. Τώρα μάλιστα που αρχίζουν οι άδειες των εργαζομένων και αυξάνονται τα ατυχήματα, οι ανάγκες είναι ασφαλώς μεγαλύτερες. Προς το παρόν, όμως, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου, θα προσληφθούν 12 νοσηλεύτριες από τον ΟΑΕΔ, γεγονός βέβαια που δε λύνει το πρόβλημα, αφού θα είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Σοβαρό πρόβλημα, επίσης, για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου προκύπτει όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων και από τη μείωση του αριθμού των ηλεκτρολόγων που εργάζονται σε κάθε βάρδια. Αιτία είναι η μετακίνηση 2 εργαζομένων σε άλλα συνεργεία, η απαλλαγή 2 άλλων από τις βάρδιες λόγω ασθένειας και η απαλλαγή του υπεύθυνου από τη βάρδια. Ετσι, ενώ για την ασφαλή κάλυψη κάθε βάρδιας απαιτούνται 14 ηλεκτρολόγοι, σήμερα εργάζονται μόνο 7, επειδή 2 μετακινήθηκαν σε άλλα συνεργεία, 2 απαλλάχτηκαν άλλων από τις βάρδιες λόγω ασθένειας και 1 απαλλάχτηκε ως υπεύθυνος από τη βάρδια. Οι εργαζόμενοι ζητούν, όλοι οι ηλεκτρολόγοι να καλύπτουν όλες τις βάρδιες του 24ώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ