Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος πόλεμος τελείωσε; (2)

Ο γνωστός μπάτλερ των αμερικανικών συμφερόντων Τ. Μπλερ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του είπε: "Απευθύνομαι στο σερβικό λαό: Ο κόσμος δεν μπορεί να σας βοηθήσει να ανοικοδομήσετε τη χώρα σας όσο είναι ο Μιλόσεβιτς στην εξουσία. Και ούτε θα καταλάβει, ο κόσμος, όσο αποκαλύπτονται σε όλο τους το εύρος οι φρικαλεότητες αυτές, ότι εσείς εθελοτυφλείτε μπροστά στην αλήθεια και προσποιείστε ότι δε σας αφορούν".

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά την άποψή του "τόσο η Σερβία όσο και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας πρέπει να ξαναβρούν την κοινότητα των κανονικών εθνών και είναι σαφές ότι αυτό με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν μπορεί να γίνει". Περισσότερο"ευαίσθητος" ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ: "Μια ανθρωπιστική βοήθεια ναι, αλλά μια πραγματική συμμετοχή στην ανοικοδόμηση δεν είναι δυνατή όσο ο Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς βρίσκεται στην εξουσία. Ομως δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν από την πείνα επειδή εξέλεξαν λάθος Πρόεδρο".

Κι όμως από αυτούς τους ηγέτες των "ισχυρών" κρατών, που έχουν συγκροτήσει το ιμπεριαλιστικό διευθυντήριο των G8, περιμένουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δικαιοσύνη στη "διευθέτηση" των προβλημάτων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ