Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - "ΣΚΟΥΠΑ"

Του Δημήτρη ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Μια κυβέρνηση, η οποία έβαλε την υπογραφή της για να ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, που έδωσε "γην και ύδωρ" στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, προκειμένου να γίνουν πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά οι δολοφονίες των αμάχων και των παιδιών. Μια κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ως υποδείγματα δημοκρατίας τα πολιτικά συστήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και μιας σειράς άλλων ομοϊδεατών της. Μια κυβέρνηση, η οποία πρώτα ενημερώνει την αμερικανική πρεσβεία και την Κομισιόν για σοβαρά θέματα και μετά τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα. Μια κυβέρνηση, που παραδίδει με την πολιτική της αγωνιστές που ζητούν πολιτικό άσυλο με βάση το Διεθνές Δίκαιο, για να καταλήξουν να καταδικαστούν σε θάνατο. Μια τέτοια κυβέρνηση είναι φυσικό και επόμενο να φτάσει μέχρι το κατώτερο σημείο της κατάπτωσης και της εξαχρείωσης και να αρχίζει πογκρόμ ενάντια σε μια κατηγορία ανθρώπων, που οι πολιτικές των ίδιων πάλι τούς έφεραν να αγωνίζονται για ένα κομμάτι ψωμί, για μια δουλιά στη χώρα μας, κάπου "να βρουν στον ήλιο μοίρα".

Μια τέτοια κυβέρνηση μπόρεσε να φτάσει στη βαρβαρότητα, να μαζεύει καθημερινά ανθρώπινα όντα στα στάδια, για να τους "ξεδιαλέξει", έτσι όπως ακριβώς γίνεται στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Και τα κάνει αυτά, θεωρώντας ότι έχει ντε φάκτο "μεγάλη σύμμαχο" την κοινή γνώμη, την οποία, φυσικά, πάλι η ίδια έχει φροντίσει να διαμορφώσει, πατώντας σε υπαρκτά προβλήματα και εγκληματικές πράξεις, που - όλως τυχαίως - όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των δελτίων των τηλεοπτικών καναλιών.

****

Το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα είναι ενάντια σε αυτές τις επιχειρήσεις - "σκούπα" που προσβάλλουν τον άνθρωπο, που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί, όμως, είμαστε ενάντια στις επιχειρήσεις - "σκούπα" κατά των οικονομικών μεταναστών;

1ο: Οι επιχειρήσεις - "σκούπα" δεν έχουν στόχο να χτυπήσουν, ούτε στο ελάχιστο, την κοινωνική εγκληματικότητα, το πραγματικό έγκλημα, τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών και όπλων, τη μαφία, τους εγκληματίες του Ποινικού Δικαίου. Ολοι αυτοί αποτελούν μέρος του κοινωνικού συστήματος, που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, το οποίο τους γεννά, τους θρέφει και, με πολυποίκιλους μηχανισμούς, τους προστατεύει.

2ο: Οι επιχειρήσεις - "σκούπα" στόχο έχουν, σήμερα, τη δημιουργία μαζικής ψύχωσης, την άνοδο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας μέσα στο λαό, έτσι ώστε αύριο, πατώντας πάνω σ' αυτό το έδαφος της εκκόλαψης του "αυγού του φιδιού", να χτυπήσουν πρώτα από όλα το ίδιο το λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές εργάτες, Ελληνες και ξένους. Εδώ βρίσκεται και ο μακρόπνοος στρατηγικός σχεδιασμός τους.

3ο: Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος καλοπροαίρετα σκεφτεί ότι όλα αυτά γίνονται με καλή πρόθεση "νοικοκυρέματος" της απαράδεκτης κατάστασης, που επικρατεί στο χώρο των οικονομικών μεταναστών, οι ίδιοι οι αρμόδιοι της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού καταστολής έρχονται να το διαψεύσουν αυτό, αφού, με κάθε ευκαιρία, παραδέχονται ότι δεν έχουν καταφέρει ουσιαστικά τίποτε, όσον αφορά την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος και η μόνη τους μέριμνα με αυτές τις επιχειρήσεις - "σκούπα" είναι, το πολύ - πολύ, απλώς να δείξουν ότι "κάτι κάνουν" κι ότι "δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια".

4ο: Οι κομμουνιστές, η ίδια η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος ελληνικός λαός, από θέσεις αρχών, πάντα, και στους πιο δύσκολους καιρούς ακόμα, πάλευαν και παλεύουν για την ενότητα και κοινή δράση της εργατικής τάξης όλων των χωρών. Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνθημα του Κομμουνιστικού Μανιφέστου "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" βρίσκεται στον τίτλο και της δικιάς μας εφημερίδας, του "Ριζοσπάστη". Οι εργάτες θεωρούν τους οικονομικούς μετανάστες ταξικά τους αδέλφια και αγωνίζονται να τους συσπειρώσουν και να παλέψουν μαζί μέσα στα συνδικάτα, ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση του κεφαλαίου, ενάντια στη Νέα ιμπεριαλιστική Τάξη.

5ο: Η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των οικονομικών μεταναστών, άσχετα αν η χώρα προέλευσής τους είναι η Αλβανία, γενικότερα τα Βαλκάνια, η Ανατολική ή η Κεντρική Ευρώπη, η Ασία, η Αφρική, βρίσκονται στη χώρα μας, λίγο ως πολύ, για τους ίδιους λόγους, που Ελληνες εργάτες, ολόκληρες οικογένειες, ξεσπιτώνονται δεκαετίες τώρα και αναζητούν δουλιά, ως μετανάστες κι αυτοί, σε πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, στην Αυστραλία. Η μεγάλη πλειοψηφία όλων αυτών των ξένων που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα είναι άνθρωποι δουλευτάρηδες, οικογενειάρχες - αρκετοί από αυτούς με σπουδές και πανεπιστημιακά πτυχία - που ψάχνουν το μεροκάματο στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των κοινωνιών της εξουσίας της οικονομικής ολιγαρχίας, όπου τους έχει ρίξει η καταιγίδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της Νέας Τάξης του ιμπεριαλισμού, ιδιαίτερα μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη.

6ο: Τα διάφορα εγκληματικά στοιχεία που υπάρχουν, οι περισσότεροι παλιοί τρόφιμοι φυλακών, διάφορα αντισοσιαλιστικά στοιχεία, που είχαν το μερίδιό τους και στις τραγικές ανατροπές που συνέβησαν στις χώρες τους, διάφορα μαφιόζικα κυκλώματα, που βαρύνονται για τις εγκληματικές πράξεις στη χώρα μας, ουσιαστικά, είναι αυτοί που καλύπτονται και προστατεύονται από μηχανισμούς, πολλές φορές από κυκλώματα μέσα στον κρατικό μηχανισμό, από μυστικές υπηρεσίες, κλπ. Αυτούς - δυστυχώς - δε θίγουν ούτε στο ελάχιστο οι επιχειρήσεις - "σκούπα".

****

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, τόνισε ότι πρέπει αμέσως να σταματήσει το ανθρωποκυνηγητό και να ληφθούν πραγματικά μέτρα για την προστασία των ξένων εργαζομένων. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει αποκλειστικά και ολόκληρες τις ευθύνες της. Θα πρέπει να δώσει ίσα εργασιακά - ασφαλιστικά - κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εθνικότητα και όχι να παίρνει μέτρα τύπου "σκούπας" και να καλλιεργεί με διάφορους τρόπους το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Αντί, όμως, αυτό, προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φέρει στη Βουλή νομοσχέδια ενίσχυσης της κρατικής καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα, ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τους αρχιτρομοκράτες Αμερικανούς, τους Τούρκους κλπ. για την καταπολέμηση, δήθεν, της τρομοκρατίας και άλλα πολλά.

Ποιος, τελικά, δεν κατανοεί ότι η μόνη που χρειάζεται "σκούπα" είναι η ελληνική κυβέρνηση; Ο λαός είναι ο μόνος αρμόδιος, φυσικά, να απαντήσει. Είναι θέμα χρόνου, το πότε θα πάρει ο ίδιος τη "σκούπα" να σαρώσει οριστικά τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους.

Ποιος, τελικά, δεν κατανοεί ότι η μόνη που χρειάζεται "σκούπα" είναι η ελληνική κυβέρνηση; Ο λαός είναι ο μόνος αρμόδιος, φυσικά, να απαντήσει. Είναι θέμα χρόνου το πότε θα πάρει ο ίδιος τη "σκούπα" να σαρώσει οριστικά τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ