Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών

Με την Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών ΕΛ. ΑΣ.

Τα χρονίζοντα προβλήματα της Αστυνομίας και οι επιχειρήσεις - "σκούπα" με θύματα τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης, που είχαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕη ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών ΕΛ. ΑΣ., με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μιχάλη Βετούλη.Οι εκπρόσωποι των αξιωματικών εξέθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους και αναγνώρισαν ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό των συνδικαλιστών.

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των αξιωματικών και εξέφρασε την έντονη αντίθεση του Κόμματος στις κυβερνητικές επιχειρήσεις - "σκούπα". Στάθηκε, επίσης, στην ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τον αναπροσανατολισμό της δράσης τους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και όχι για τη δίωξη του λαϊκού κινήματος.

Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στο ισχύον νομικό πλαίσιο για τη χρήση των όπλων, στο αίτημά τους να μην παραπέμπονται με τη διαδικασία του αυτόφωρου οι αστυνομικοί για πταισματικές παραβάσεις, εφόσον μηνύονται κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Τέλος, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ότι αποφασίστηκε να γίνει έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη, για να επανακαθοριστεί ο ρόλος της αστυνομίας και για να ληφθούν αποφάσεις για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και νέες μορφές αγώνα. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Κ. Βουλγαρόπουλος και ο Γ. Νάκης επισήμαναν ότι για το Κόμμα αναπροσανατολισμός σημαίνει στροφή της Αστυνομίας στη δίωξη του εγκλήματος και ενίσχυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των αστυνομικών υπαλλήλων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το ΚΚΕ υπέβαλε προτάσεις στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε και οι αστυνομικοί να μπορούν να κάνουν απεργία. Επίσης, στην ΑΔΕΔΥ έγινε πρόταση να δεχτεί στους κόλπους της το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με συνδικαλιστές της Αστυνομίας (2008-10-09 00:00:00.0)
Ο αυταρχισμός όπλο για το πέρασμα φιλομονοπωλιακής πολιτικής (2003-11-15 00:00:00.0)
Οι προτάσεις του ΚΚΕ (1999-02-14 00:00:00.0)
Κόντρα για τις κρίσεις (1998-03-12 00:00:00.0)
Αποκλειστική η ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (1997-05-24 00:00:00.0)
Αρχηγείο αποκτά η Αστυνομία (1996-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ