Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Αποφασίζουν Γερμανοί και Εγγλέζοι!

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), προκάλεσε η ωμή παρέμβαση του Γκ. Σιλ,Γερμανού γενικού διευθυντή της - υπό κρατικό έλεγχο υποτίθεται - εταιρίας "Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών", ο οποίος, με ύφος επικυρίαρχου και παρότι αναρμόδιος, τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", ενώ απείλησε με τον παραγκωνισμό της από το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, προς όφελος ξένων και ντόπιων ιδιωτικών εταιριών αερομεταφορών.

"Ο κ. Σιλ - αναφέρει η ΟΣΠΑ - κάνοντας ωμή παρέμβαση σε θέματα που αφορούν το ελληνικό δημόσιο και σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στην επικυρωμένη από την ελληνική Βουλή σύμβαση, για την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων, επιχείρησε να πλήξει τα συμφέροντα του Εθνικού μας Αερομεταφορέα με δηλώσεις που διεκδικούν παγκόσμια πρωτοτυπία, ως προς την προτεινόμενη λύση (διατήρηση Τεχνικής Βάσης εκτός αεροδρομίου), καθώς και όσκαρ ανευθυνότητας ως προς τη σημαντική θέση που του έχει εμπιστευτεί το ελληνικό κράτος".

"Θέλουμε να κάνουμε γνωστό στον κ. Σιλ - υπογραμμίζει η ΟΣΠΑ - ότι οι δηλώσεις αυτού του τύπου ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" και προσβάλλουν άμεσα την εθνική συνείδηση όλων των Ελλήνων".

Και η ανακοίνωση της ΟΣΠΑ καταλήγει τονίζοντας: "Του συνιστούμε να περιοριστεί αυστηρά στα δικά του καθήκοντα και υποχρεώσεις, όπως αυτά απορρέουν από τη θέση του ως γενικού διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, θέση για την οποία έχει συνηγορήσει η ελληνική κυβέρνηση και να αποφύγει την ανάμειξή του σε οποιαδήποτε σενάρια που πλήττουν συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, προς όφελος ξένων και ντόπιων ιδιωτικών συμφερόντων".

Ο Αν. Μαντέλης

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χτες βράδυ ο υπουργός Μεταφορών Αν. Μαντέλης, επιχειρεί να διαψεύσει ότι υπάρχει συμφωνία με την εταιρία του αεροδρομίου Σπάτων και με τους Γερμανούς, να δοθεί άδεια λειτουργίας του αεροδρομίου, ακόμη κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Τεχνικής Βάσης της "Ολυμπιακής".

Επίσης ο υπουργός αναφέρει ότι "δηλώσεις που καλλιεργούν σενάρια για την πορεία και το μέλλον της "Ολυμπιακής" δε δικαιολογούνται εκτός και εάν υποκρύπτουν άλλου είδους σκοπιμότητες και συμφέροντα. Ας πάψουν λοιπόν να ασχολούνται μαζί της οι κάθε είδους αυτόκλητοι "αρμόδιοι"". Μόνο που αυτοί οι "αυτόκλητοι" που τα λένε αυτά, δεν είναι άλλος παρά ο Γερμανός Γενικός Διευθυντής της "Διεθνούς Αερολιμήν Αθηνών" κ. Σιλ, τον οποίο διόρισε η... κυβέρνηση!

  • Χτες, εγκαταστάθηκε στα γραφεία της "Ολυμπιακής" ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Ρ. Λιντς και σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ της εταιρίας, για να του εκχωρήσει τις αρμοδιότητες, που προβλέπονται από το συμβόλαιο διαχείρισης, το οποίο συνήψε η κυβέρνηση με τη "Σπίντγουιν".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ