Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Σκοπίμως δύσκολα τα θέματα Φυσικής

Σοβαρή καταγγελία από την Ενωση Ελλήνων Φυσικών: Δεν είχαν στόχο την αξιολόγηση, αλλά τη βίαιη απόρριψη του απερχόμενου συστήματος

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Γενικές Εξετάσεις με την εξέταση των υποψηφίων της Δ Δέσμης στα Μαθηματικά.Αύριο, Σάββατο, ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, με Ελεύθερο Σχέδιο και Αγγλικά,που θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 14 Ιούλη. Χτες επίσης ολοκληρώθηκαν και οι εξετάσεις των αποφοίτων των τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ με την εξέταση στα μαθήματα Οργάνωση και Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Γενική Χημεία ΙΙ. Δυσκολίες αντιμετώπισαν χτες στα θέματα της Φυσικής οι υποψήφιοι της Α και της Β Δέσμης, λόγω του όγκου και της δυσκολίας των θεμάτων, ενώ οι υποψήφιοι της Γ Δέσμης διαγωνίστηκαν στα Λατινικά.

Η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, σε ανακοίνωσή της, εμμέσως πλην σαφώς κάνει μια σοβαρή καταγγελία: ότι η Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων δεν είχε στόχο την αξιολόγηση των υποψήφιων, αλλά τη "βίαιη απόρριψη του απερχόμενου συστήματος των Γενικών Εξετάσεων, με θύματα τους υποψηφίους", ενώ προβλέπει ότι δε θα υπάρξουν αριστεύσαντες μαθητές.

Συγκεκριμένα, η Ενωση Ελλήνων Φυσικών αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

"Στα ζητήματα θεωρίας δε διακρίνονται ιδιαίτερες ασάφειες (εκτός από το β ερώτημα του 2ου ζητήματος). Ωστόσο ο όγκος της ήταν τεράστιος, συγκριτικά και με τη δυσκολία των προβλημάτων. Τα προβλήματα των ζητημάτων 3 και 4 απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους. Ιδιαίτερα το 4ο ζήτημα απαιτούσε δύσκολους αλγεβρικούς και γεωμετρικούς υπολογισμούς σε βάρος του φυσικού λογισμού. Ο χρόνος των τριών ωρών πραγματικά δεν επαρκούσε για την πλήρη ανάπτυξη των ζητημάτων.

Δεν υπήρξε διαβάθμιση των ζητημάτων, ώστε να προκύψει ορθή αξιολόγηση των υποψηφίων. Η εκτίμησή μας είναι ότι δε θα υπάρξουν αριστεύσαντες μαθητές και επομένως θα υπάρξει κατάφωρη αδικία σε βάρος των φετινών υποψηφίων,σε σχέση με τους υποψηφίους της προηγούμενης χρονιάς που κατοχύρωσαν το βαθμό στο μάθημα της Φυσικής.

Γεννιέται, λοιπόν, η σκέψη ότι η ΚΕΓΕ ΔΕΝ είχε σαν στόχο την αξιολόγηση των γνώσεων και την κατανόηση των εννοιών της Φυσικής από τη μεριά των εξεταζόμενων, αλλά τη βίαιη απόρριψη του απερχόμενου συστήματος των Γενικών Εξετάσεων, με θύματα τους υποψηφίους",καταλήγει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τον Αύγουστο οι βάσεις (2000-05-25 00:00:00.0)
Εξετάσεις Ελλήνων εξωτερικού (1999-07-16 00:00:00.0)
Στις 19 Ιούνη αρχίζουν οι Γενικές Εξετάσεις (1998-05-08 00:00:00.0)
Προσιτά στους υποψήφιους τα χτεσινά θέματα (1997-06-28 00:00:00.0)
"Στα μέτρα" της Δ' Δέσμης η έκθεση (1997-06-27 00:00:00.0)
Πέφτει σήμερα η αυλαία (1996-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ