Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Πρωτοφανής υβριστική επίθεση στους εργαζόμενους της νομαρχίας!

Στα δικαστήρια σέρνεται μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, αλλά και ολόκληρη η Εκτελεστική Γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, επειδή υπερασπίστηκαν τους εργαζόμενους της Νομαρχίας από απρόκλητη υβριστική επίθεση που δέχτηκαν μέσω δημοσιευμάτων της γνωστής στην ντόπια κοινωνία για τις ακροδεξιές και εθνικιστικές θέσεις της εφημερίδας "Δημοκράτης".

Τη μήνυση κατέθεσε ο ίδιος ο "Δημοκράτης" (!), ζητώντας και τα "ρέστα", επειδή το σωματείο "τόλμησε" να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία καλούσε το νομάρχη να πάρει θέση απέναντι στην επίθεση που δέχονταν οι εργαζόμενοι.

Ο νομάρχης Λέσβου όμως Δ. Βουνάτσος,γνωστός και ο ίδιος για τις εθνικιστικές του θέσεις, μέχρι τώρα τηρεί ένοχη "σιγή ιχθύος". Αλλωστε, ο "Δημοκράτης" ήταν η κατεξοχήν εφημερίδα που τον στήριξε στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά και η εφημερίδα που έδινε στο παρελθόν χώρο στον νυν νομάρχη, για να εκθέτει τις απόψεις του. Πέρα από αυτό, η επίθεση της εφημερίδας προς τους εργαζόμενους άρχισε, όταν το σωματείο επέδωσε υπόμνημα στον νομάρχη με τα προβλήματά τους. Ο Δ. Βουνάτσος οφείλει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένα υπόμνημα εργαζομένων προς τον προϊστάμενό τους, να προκαλεί υβριστικά σχόλια - και μάλιστα επί του προσωπικού - σε τοπική εφημερίδα.

Για το θέμα έχει εκδώσει ανακοίνωση η Τοπική Επιτροπή Λέσβου ΕΣΑΚ - Δημοσίων, με την οποία καταγγέλλει την προσαγωγή στα δικαστήρια των συνδικαλιστών. "Θεωρεί ντροπή και ύβρη να σέρνονται σαν κατηγορούμενοι εργαζόμενοι, γιατί τόλμησαν να απαντήσουν και να σηκώσουν το ανάστημά τους, ενάντια στις συκοφαντίες, στις απειλές και ύβρεις που εξαπέλυσε κατ' επανάληψη η εφημερίδα "Δημοκράτης", μέσω της στήλης "Στραβά κι ανάποδα". Ζητάμε από το νομάρχη να πάρει επιτέλους θέση υπέρ των εργαζόμενων και να λύσει την ένοχη σιωπή του. Πρέπει να καταλάβει ότι είναι ο ηθικός αυτουργός όλης αυτής της κατάστασης που τόσον καιρό έχει δημιουργηθεί με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, ενάντια στους εργαζόμενους και κρατά σιγή ιχθύος. Ζητάμε να απαιτήσει τώρα να σταματήσει η δίωξη των εργαζόμενων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ