Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Η φίμωση δε θα περάσει!

Νέες μεθόδους, ιδιαίτερα επικίνδυνες, επιχειρεί να εισαγάγει ο δήμαρχος Λιτοχώρου Γ. Παπαθανασίου, με στόχο την ποινικοποίηση και τελικά τη φίμωση της έκφρασης διαφορετικής πολιτικής άποψης και θέσης μέσα και... έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οπως αναφέραμε στο προχτεσινό δημοσίευμα, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να επανέλθουν στην τάξη οι τρεις δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΔΕΑΚ) Λιτοχώρου που κατήγγειλαν δημόσια την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να ξεπουλήσει, μέσω της "Αναπτυξιακής εταιρίας Λιτοχώρου ΑΕ" μια έκταση 700 στρεμμάτων για τη δημιουργία ξενοδοχείου και γηπέδων γκολφ.

Μετά από έναν πόλεμο ανακοινώσεων, όπου στις κατηγορίες της ΔΕΑΚ για "παράνομες και μεθοδευμένες ενέργειες που οδηγούν σε αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμβάσεις", ο δήμαρχος απαντά με χαρακτηρισμούς του τύπου "αιδώς Αργείοι", "συκοφάντες", "λασπολόγοι", "υβριστές", τελικά είχε και το θράσος να πραγματοποιήσει την απειλή του, δηλαδή να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ετσι, ο Γ. Παπαθανασίου, που "έσκυψε τη μέση" στους ΝΑΤΟικούς και τους Ελληνες υποτακτικούς τους, που παράνομα επέτρεψαν τη διέλευσή τους από το Λιτόχωρο και τη Βόρεια Ελλάδα, τώρα επιδιώκει τη δίωξη των εκλεγμένων από το λαό του Λιτοχώρου, δημοτικών συμβούλων της ΔΕΑΚ.

Μάλιστα, πριν προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης, ζήτησε από την εισαγγελία, να καλέσει τους τρεις διαφωνούντες, προκειμένου να επιχειρηθεί "ειρηνική λύση της διαφοράς"... Λες και πρόκειται για διένεξη οικοπεδούχων και όχι για παραχώρηση δημοτικής έκτασης. Αυτό είναι το νέο "εκσυγχρονιστικό" ήθος που πρεσβεύει ο Δήμαρχος και η κυβερνητική παράταξη, η δημοκρατία τους περιορίζεται μόνο μέσα στα θεσμικά όργανα.

Στις 19 Ιούλη, η εισαγγελέας πρωτοδικών Κατερίνης Β. Θεοδώρου,στέλνει κλήσεις προς τους συμβούλους Ζαχαρία Καρακίτσιο,Κατερίνα Κουρίτα και Νίκη Τσιμούρα και τους καλεί να παρουσιαστούν ενώπιόν της την Τετάρτη 21 Ιούλη, "προκειμένου να επιχειρηθεί ειρηνική λύση της διαφοράς που έχουν με τον δήμαρχο Λιτοχώρου Γ. Παπαθανασίου για να ακουστούν και οι δικές του απόψεις σχετικά με το ζήτημα της διένεξης".

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να παρουσιαστούν και ο δικηγόρος που τους εκπροσώπησε ξεκαθάρισε πως το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό και φυσικά δεν μπορεί να λυθεί στα δικαστήρια. Παράλληλα, κατήγγειλαν πως τέτοιου είδους μεθοδεύσεις γυρίζουν τον τόπο σε καταδικασμένες εποχές.

Η ΔΕΑΚ, με ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ακόμα πως: "κανείς δεν μπορεί να την αποτρέψει να καταθέτει τις απόψεις και τις διαφωνίες της και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου. Οι πολιτικές διαφορές λύνονται μέσα στο λαό και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων ή ενώπιον του εισαγγελέα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ