Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με προσωπικό ασφαλείας το ΙΚΑ

Με το προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν χτες σχεδόν όλα τα ιατρεία του ΙΚΑ στη Μακεδονία και τη Θράκη, αφού η συμμετοχή των γιατρών στην 48ωρη πανελλαδική απεργία ήταν σχεδόν καθολική.

Οπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς η συμμετοχή αγγίζει το 90% με 100%, ενώ αντίστοιχα αναμένονται να είναι και σήμερα τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία. Οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικούν την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του ιδρύματος, αλλά και την οικονομική τους αναβάθμιση.

Οπως τόνισε ο Αθανάσιος Νικολαϊδης, πρόεδρος του Συλλόγου Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του πανελλήνιου Συλλόγου: "Η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα έως ότου δώσει στους αρμόδιους να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να γίνει η πρωτοβάθμια περίθαλψη στη χώρα. Πιέζουμε την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να καταλάβει ότι και η δευτεροβάθμια περίθαλψη θα βελτιωθεί και θα λειτουργήσει σωστά αν υπάρξει πρωτοβάθμια".

Στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένο προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί το Β Νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Αρετσού, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν 5 καταστήματα ιατρείων του ιδρύματος στις περιοχές Τούμπα, Ανάληψη, Αγγελάκη, Νεάπολη, Πύλη Αξιού (Βαρδάρη), καθώς και ο σταθμός πρώτων βοηθειών του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ