Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναμασήματα...

Για το θέμα παρενέβη χτες και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας,με ανακοίνωση που υπογράφει ο προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ πρόεδρός του Π. Μπιτούνης.Στην ανακοίνωση, αναφέρεται σε κάποια "δέσμευση" που είχε αναλάβει κάποτε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ότι χωρίς τη συνεργασία και τη συναίνεση των δήμων δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η νομοθετική ρύθμιση για την πολεοδομική αξιοποίηση των χώρων των στρατοπέδων. Υποστηρίζει, δε, πως η "δέσμευση" αυτή "μας κάνει να πιστεύουμε ότι δε θα προχωρήσει μια τέτοια ρύθμιση".

Την ίδια ώρα, νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή. Γίνεται συζήτηση επί των συγκεκριμένων σημείων του, που καθορίζουν το μέλλον των στρατοπέδων και δε δίνουν κανέναν ουσιαστικό ρόλο στην ΤΑ για την τύχη των επίμαχων χώρων. Στη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου δεν προσκλήθηκε εκπρόσωπος της Νομαρχίας Αθήνας, όπως προβλέπεται - για τέτοια ζητήματα - από το θεσμικό πλαίσιο. Στη Νομαρχία δεν αποστάλθηκε το νομοσχέδιο, ούτε καν προς ενημέρωση.

Και όμως, κάποιοι - αντί να προετοιμάζουν τις αναγκαίες κινητοποιήσεις - για τους δικούς τους προφανείς λόγους, συνεχίζουν τα ευχολόγια και τα αναμασήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ