Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προκλητική αδιαφορία

Εξαντλήθηκε κάθε όριο υπομονής τόσο των κατοίκων της πρώην Κοινότητας Κερασιάς, όσο και των αντιστασιακών της Μαγνησίας από την παντελή έλλειψη ευαισθησίας και την προκλητική αδιαφορία των αρμοδίων στην αποπεράτωση του δρόμου που συνδέει τον οικισμό της ιστορικής Ανω Κερασιάς με το χωριό Κερασιά, περιοχές που και οι δύο ανήκουν τώρα στο Δήμο Κάρλας.

Το θέμα αυτό έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής, οι οποίοι τονίζουν πως η Ανω Κερασιά "τόπος μνήμης και πατριωτικού φρονηματισμού, όπου υπήρχε η έδρα του 54ου Συντάγματος και της 16ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ (προς τιμήν τους στήθηκε ανάλογο μνημείο) είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο". Υπογραμμίζουν ακόμα πως τμήμα μόνο - το 1/3 περίπου - του δρόμου των 8 χιλιομέτρων έχει κατασκευαστεί και η προσπέλαση του υπόλοιπου δρόμου μόνο με τρακτέρ μπορεί να γίνει.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου "τι μέτρα σκοπεύει να πάρει άμεσα ώστε να κατασκευαστεί ο δρόμος που συνδέει τον οικισμό Ανω Κερασιάς με το Δήμο Κερασιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ