Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Αθήνα του 2004...

Σχεδιασμοί εφιαλτικοί για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Η Αττική του 2004. Των Ολυμπιακών Αγώνων και του... "αρχαίου αθάνατου πνεύματος". Η αλλιώς του "κέντρου παροχής υπηρεσιών ποιότητας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων", όπως περιγράφει η κυβέρνηση το ρόλο της πόλης στο νόμο για την εκτέλεση των Ολυμπιακών Εργων. Στην πραγματικότητα, όπως τη φαντάζονται οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

* * *

Σήμερα λοιπόν, ο "Ρ" αρχίζει, με μια σειρά δημοσιευμάτων του, την αποκάλυψη των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την Αθήνα του 2004. Οι σχετικές αποδείξεις και στοιχεία περιέχονται στο "Ειδικό Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την αναβάθμιση της εικόνας και λειτουργίας της Αθήνας - Αττικής του 2004", ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (έχει καταρτίσει τις περιβαλλοντικές θεωρήσεις για τα περισσότερα ολυμπιακά έργα) που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και του ΥΠΕΧΩΔΕ και που ήδη έχει παραδοθεί στα συναρμόδια υπουργεία. Το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα και περιλαμβάνει άμεσες ενέργειες για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιάδας, σε συνάρτηση με το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

* * *

Με βάση αυτό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων της σε όλους τους τομείς (βασικές υποδομές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον, επικοινωνιακή πολιτική και περιφέρεια Αττικής). Στόχοι - εφιάλτης για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και τους εργαζόμενους. Πεδίον δόξης λαμπρό, για τους εκπροσώπους των εταιριών που έφερε στην Αθήνα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ν. Μπερνς και οι οποίεςέδειξαν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, για την πίτα των Ολυμπιακών Αγώνων.

* * *

Από σήμερα, ο "Ρ" ξεκινά την παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος. Ξεκινάμε από τον τομέα των Μεταφορών. Τις παρεμβάσεις που έχει προτείνει η ερευνητική ομάδα και τις οποίες ήδη έχει εγκρίνει η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, που εποπτεύεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Το "Γενικό Σχέδιο Μεταφορών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004", το "Επιχειρησιακό Σχέδιο Ολυμπιακών Αγώνων 2004", τα έργα που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο της πόλης, τις ρυθμίσεις για τη στάθμευση στην Αθήνα και ορισμένες ρυθμίσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

* * *

Με σειρά δημοσιευμάτων τις επόμενες μέρες θα αποκαλύψουμε τους στόχους και τις προθέσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως το περιβάλλον, τουρισμός, πολιτισμός, επικοινωνιακή πολιτική κ. ά.

Στόχοι που φέρνουν στο προσκήνιο τη θέση του ΚΚΕ, όπως εκφράστηκε με ανακοίνωση της ΚΕ, πριν ακόμα η Αθήνα αναλάβει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ανάγκη, δηλαδή, να αντισταθούν "οι εργαζόμενοι και η νεολαία σε κάθε προσπάθεια χρησιμοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων για πολιτική και άλλα οφέλη της άρχουσας Τάξης της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ