Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΧΙ στο σχέδιο ξεπουλήματος

Το ζήτημα της μετεγκατάστασης των στρατοπέδων απασχόλησε την περασμένη Πέμπτη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας. Ο Χ. Παπαμάργαρης,νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας",έφερε το θέμα προς συζήτηση σε συνεδρίαση του οργάνου, προειδοποιώντας ότι το επίμαχο νομοσχέδιο οδηγεί στην πολεοδόμηση των στρατοπέδων και όχι στην απόδοσή τους στα λαϊκά στρώματα και τη μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο επικεφαλής της παράταξης Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε πως δεν προβλέπεται να αποδοθούν κονδύλια για την αξιοποίηση των χώρων, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή το ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεπουλήσει το 60% των στρατοπέδων, προς οικοδόμηση. Οτι το υπόλοιπο 30% είναι ήδη οικοδομημένοι χώροι ή δρόμοι. Και άρα απομένει μόλις ένα 10%, προκειμένου να γίνουν έργα πρασίνου για τους δημότες.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η απροθυμία της κυβέρνησης να προστατεύσει τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας. Οτι, αντίθετα, αποκαλύπτονται οι σχεδιασμοί της να τους θυσιάσει στο βωμό του κέρδους και προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα όποια συμφέροντα της ίδιας και των "φίλων" της.

Αλλωστε, χαρακτηριστική των κυβερνητικών χειρισμών είναι η υπόθεση της μετεγκατάστασης των στρατοπέδων που σήμερα βρίσκονται στο Γουδί. Μετεγκατάσταση, για την οποία κάτοικοι και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αγωνίζονται εδώ και χρόνια. Τελευταία, η κυβέρνηση διαχέει την πρόθεσή της να αποδώσει το χώρο στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να κατασκευάσει εκεί το νέο του γήπεδο, αδιαφορώντας για την καταστροφή του χώρου. Και αυτό με σκοπό να ικανοποιήσει και τους Βαρδινογιάννηδες, που ψάχνουν για νέο γήπεδο, αλλά και το ιερατείο που θέλει να καταλάβει το δημοτικό γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκειμένου να οικοδομήσει εκεί τη νέα Μητρόπολη της Αθήνας.

Και όπως προειδοποίησε στη συνεδρίαση του ΝΣ, η προσκείμενη στη ΝΔ νομαρχιακή σύμβουλος Ηρ. Βαλσαμάκη,οι επίσης προσκείμενες στη ΝΔ δημοτικές αρχές Αθηναίων και Παπάγου κινούνται στην κατεύθυνση να μην γίνουν τα στρατόπεδα αμιγώς χώροι πρασίνου. "Απλά θα γίνει προσπάθεια εξωραϊσμού των σχεδίων τους", συμπλήρωσε η νομαρχιακή σύμβουλος.

Πάντως, σύσσωμο το ΝΣ αναγνώρισε τη σπουδαιότητα των χώρων και υπογράμμισε την ανάγκη να αποδοθούν για έργα πρασίνου, καθώς όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αποτελούν το "κλειδί" για τη λύση των προβλημάτων της Αθήνας, αναφορικά με την έλλειψη πρασίνου. Γι' αυτό το λόγο, στην επόμενη συνεδρίασή του, θα καταλήξει στις παρεμβάσεις του προς την κεντρική διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ