Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οταν οι λαοί ξυπνούν, οι τύραννοι πεθαίνουν

Σαν ένας απλός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και γενικότερα στον κόσμο, αισθάνομαι οργή, πόνο, αγανάκτηση για όλα όσα συμβαίνουν. Γεγονότα για τα οποία ευθύνονται οι σκοτεινές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που διαπράττουν ένα φοβερό και απάνθρωπο έγκλημα σε βάρος των λαών της Βαλκανικής και ιδιαίτερα κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Εβαλαν στο μαντρί όλους τους υποτακτικούς τους, πολιτικούς, στρατιωτικούς και οικονομικούς παράγοντες και με την παγκόσμια μονοπώληση στα ΜΜΕ για την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για τη δήθεν εθνοκάθαρση από τον Μιλόσεβιτς στο Κόσσοβο. Επί 78 μερόνυχτα με τον ακήρυχτο, βάρβαρο πόλεμο σαν τους πειρατές, σκότωσαν γέρους, παιδιά στην κούνια, άρρωστους στα νοσοκομεία, αγρότες στα χωράφια τους, γκρέμισαν γέφυρες και σπίτια, εκκλησιές και μοναστήρια. Βομβάρδισαν ακόμα και τις πηγές του νερού. Ούτε ο Χίτλερ δεν έφτασε μέχρι εκεί.

Και όλα αυτά στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για ποια δικαιώματα κόπτεστε μακελάρηδες των λαών; Ποιοι; Εσείς που πρέπει να περάσετε από λαϊκό δικαστήριο σαν εγκληματίες πολέμου κατά της ανθρωπότητας;

Τώρα με την τραγωδία που βρήκε τον τουρκικό λαό με τον καταστροφικό σεισμό, καλά κάνουν κυβερνήσεις και ιδιαίτερα οι λαοί του κόσμου να βοηθήσουν με ό,τι μπορούν. Τώρα στέλνουν αεροπλάνα να σβήσουν τη φωτιά από τα διυλιστήρια της Τουρκίας. Και καλά κάνουν. Τι έκαναν όμως οι κυβερνήσεις στη Γιουγκοσλαβία; Εστελναν χιλιάδες αεροπλάνα να ανάβουν φωτιές και να σπέρνουν την καταστροφή. Και τώρα οι μεγάλοι ειρηνιστές μπήκαν στο Κόσσοβο. Μπήκαν σαν κατακτητές με τανκς και κανόνια, πραγματικός στρατός κατοχής και όχι ειρήνης, στρατός διχόνοιας και εθνοκάθαρσης με τους Κοσσοβάρους κατά των Σέρβων και Τσιγγάνων πολιτών. Επισκέπτονται τη Γιουγκοσλαβία ο ένας μετά τον άλλον, σαν νέοι Ναπολέοντες, για να καμαρώσουν τη... νίκη τους. Φορούν τις μάσκες των νέων κατακτητών του φασισμού. Ο αιματοβαμμένος Κλίντον και οι συνεργοί του φουσκώνουν, χωρίς ντροπή από περηφάνια για το έργο τους... Βγαίνουν οι μακελάρηδες και με δάκρυα στα μάτια θρηνούν για κάποιον Αμερικανό που χάνεται. Ομως όταν στέλνουν τα γεράκια του θανάτου να σκοτώνουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους, να καταστρέφουν μια χώρα και ένα λαό, τότε δίνουν παράσημα στους εκτελεστές. Οι "ανθρωπιστές" καμαρώνουν για τους άβουλους υποτακτικούς τους, που σκοτώνουν, εν ψυχρώ, χιλιάδες, εκατομμύρια παιδιά. Αυτός είναι ο νόμος της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού: "Ο θάνατός σου, η ζωή μου". Το αίμα των λαών να το κάνουν χρυσάφι. Η απάντηση όμως υπάρχει: "Οταν οι λαοί ξυπνούν, οι τύραννοι πεθαίνουν. Και ποιοι λαοί νικούν; Εκείνοι που παλεύουν". Και αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα.

ΗΛΙΑΣ ΑΡΜΑΓΟΣ

Χολαργός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ