Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταργείται το ΕΤΜΟΑ

Κατάργηση του Ειδικού Ταμείου Μονίμων Οδοστρωμάτων Αθηνών (ΕΤΜΟΑ) προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι δραστηριότητες του ΕΤΜΟΑ θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων (ΓΓΔΕ) του ΥΠΕΧΩΔΕ και στη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά. Η περιουσία του καταργούμενου Ταμείου θα περιέλθει επίσης στη ΓΓΔΕ, η οποία το υποκαθιστά αυτοδικαίως σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Στον ίδιο φορέα θα μεταφερθεί το μόνιμο προσωπικό και το προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου. Οι θέσεις που κατέχουν σήμερα οι υπάλληλοι του Ταμείου καταργούνται μόλις κενωθούν με οποιοδήποτε τρόπο (συνταξιοδότηση κλπ.).

Εξάλλου, βάσει του σχεδίου ΠΔ, περιέρχεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά η διεύθυνση, συντήρηση, επέκταση και εκμετάλλευση του άλσους του Πεδίου του Αρεως, του άλσους που περιβάλλει το Βυζαντινό Μουσείο και του Αττικού Αλσους.

Απαιτήσεις, τέλος, που έχει σήμερα το ΕΤΜΟΑ κατά του Δημοσίου και οποιουδήποτε άλλου τρίτου, θα εισπραχθούν από τη ΓΓΔΕ ή τη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ανάλογα με την προέλευσή τους, ενώ οι εκκρεμείς δίκες του Ταμείου θα συνεχιστούν από τους φορείς που το υποκαθιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ