Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Εξαγγελίες έργων χωρίς διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος

"Σήμερα στη Θεσσαλονίκη... Αύριο και μέχρι τις εκλογές, ο πρωθυπουργός θα εξαγγέλλει έργα: Χωρίς διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος. Χωρίς έλεγχο. Εξω από τους θεσμούς. Χωρίς τελικά τους μηχανικούς του δημοσίου. Γιατί;".

Αυτό το πελώριο "γιατί", που περιλαμβάνει ολόκληρο το πλαίσιο της πολιτικής της αδιαφάνειας και της ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί τώρα και προτίθεται να συνεχίσει να ακολουθεί και στο μέλλον η κυβέρνηση και στον τομέα της εκτέλεσης των δημοσίων έργων, θέτει με χτεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Αττικής.

Οπως επισημαίνει η ΕΜΔΥΔΑΣ, "το κύριο βάρος της υλοποίησης όλων αυτών των έργων καλείται να αναλάβει ένας μεθοδικά υποβαθμισμένος (κοινωνικά και οικονομικά) Δημοσιοϋπαλληλικός Χώρος, χωρίς υποδομές, χωρίς ικανοποιητικές αμοιβές, χωρίς συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Αντί όμως να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά, ώστε να αξιοποιηθεί ένας κλάδος που τόσα έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας, δημιουργούνται σωρεία πολυδάπανων και μη παραγωγικών Ανωνύμων Εταιριών, προσλαμβάνονται αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας ποικιλώνυμοι Σύμβουλοι, υποβαθμίζονται οι έλεγχοι, δε λειτουργούν οι θεσμοί και ιδιωτικοποιούνται τα πάντα. Αποτέλεσμα αυτών είναι έργα ακριβά και κακής ποιότητας".

Και η ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ καταλήγει:

Οι μηχανικοί του δημοσίου αγωνίζονται για την αναβάθμιση του ρόλου τους με συνεχείς κινητοποιήσεις εδώ και δώδεκα μήνες, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση, διεκδικώντας:

  • Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του κλάδου με αποδοχή των βασικών αιτημάτων τους (σωστή στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, σωστές αμοιβές, συνεχιζόμενη εκπαίδευση κλπ.), ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.
  • ΟΧΙ στην εκχώρηση του αντικειμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ