Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
"Μας βάζουν να τσακωθούμε μεταξύ μας"

Ανακοίνωση της ΚΟΒ του ΚΚΕ σχετικά με την αναγκαστική συνένωση του χωριού με τα Ζωνιανά και τον Αξό

Να δώσουν απάντηση στην κυβερνητική πολιτική - που εφαρμόζει "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΕΣ", προκαλεί έριδες ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα και δεν αφήνει τους εργαζομένους να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου τους - καλεί η ΚΟΒ Ανωγείων του ΚΚΕ τους κατοίκους του χωριού. Οι κομμουνιστές σημειώνουν πως ο μακρόχρονος αγώνας των Ανωγειανών για να μη συνενωθεί το χωριό τους δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δε στοχεύει στην αιτία των προβλημάτων, καθώς αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της.

Τα Ανώγεια βρίσκονται 1,5 χρόνο τώρα σε κινητοποιήσεις, καθώς δε θέλουν να συνενωθούν με τα χωριά Ζωνιανά και Αξός,όπως ορίζει ο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ". Οι κάτοικοι απείχαν απ' όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με απόφαση της "επιτροπής αγώνα" που συστήθηκε. Οι δε κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνται από μεταξύ τους τριβές και επεισόδια για το μέλλον των κινητοποιήσεων και το αν θα αποδεχτούν το κυβερνητικό σχέδιο. Τριβές που υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχτούν ακόμα και σε βεντέτα.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Ανωγείων του ΚΚΕ τονίζει πως η πρώτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση ανήκει στην κυβέρνηση που με τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" κατάργησε το Δήμο Ανωγείων και γι' αυτό άξιζε οι κάτοικοι του χωριού να της δώσουν ένα γερό μήνυμα αποδοκιμασίας στις εκλογές που μεσολάβησαν από τότε. Σημειώνει πως το μήνυμα δε δόθηκε καθώς η "επιτροπή αγώνα" οδήγησε σε αποχή και παρεμπόδισε την ψηφοφορία. Θυμίζει το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές, ενώ πανελλαδικά η κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε, στα Ανώγεια συγκέντρωσε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά.

Τονίζει πως το πρόβλημα δεν είναι με ποιον θα ενωθούν τα Ανώγεια, αλλά τι δήμους θέλουν να φτιάξουν οι κυβερνώντες. Συμπληρώνει πως θέλουν δήμους που να υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική, χωρίς λεφτά και στήριξη από την κυβέρνηση και που θα βάζουν επιπρόσθετους φόρους στους δημότες. Επιπλέον, σημειώνει πως τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι εξίσου υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση, εφόσον απέκρυψαν την πολιτική ουσία του "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" και καθώς "προσκυνούν" την Ευρωπαϊκή Ενωση, την ΟΝΕ και τις πολιτικές που οδηγούν σε "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΕΣ".

Και η ΚΟΒ συνεχίζει: "Σαν ΚΚΕ θεωρούμε πως ο Δήμος Ανωγείων είτε διατηρηθεί μόνος του, είτε όχι δεν πρέπει να γίνει αφορμή να τσακωθούμε μεταξύ μας ή με τα διπλανά μας χωριά. Είμαστε ριζικά αντίθετοι με κάθε ενέργεια που θέλει να μας διχάσει, να σηκώσει τείχη ανάμεσά μας για να απαλλαγούν από την ευθύνη αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα".

Καλεί τους Ανωγειανούς να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική. Ειδικότερα, να συστρατευτούν με το ΚΚΕ σε πάλη για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου που θα αλλάξει συνολικά την πορεία της χώρας, προκειμένου να μπορεί ο λαός να δίνει τις λύσεις που θέλει για τον τόπο του. Τελειώνοντας προειδοποιεί ότι δεν εξουσιοδοτεί καμία "επιτροπή αγώνα" να εκπροσωπεί τους Ανωγειανούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ