Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση φοιτητών Γιουγκοσλαβίας

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της μετεγγραφής των 1.400 Ελλήνων φοιτητών, που σπούδαζαν στα Πανεπιστήμια της Νέας Γιουγκοσλαβίας έως ότου ξεκίνησε η ΝΑΤΟική εισβολή, καταστρέφοντας την υποδομή της χώρας, αφήνοντας πίσω μια ανεπανόρθωτη οικονομική και οικολογική καταστροφή.

Οι φοιτητές ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει σε μια συνολική ρύθμιση που θα αφορά τη μετεγγραφή όλων των φοιτητών που σπούδαζαν στη Νέα Γιουγκοσλαβία στα εδώ εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και σπούδαζαν στα πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το διαχωρισμό που κάνει το υπουργείο Παιδείας, μέσω τροπολογίας, στους πρωτοετείς φοιτητές στην Πρίστινα και τους οποίους δεν κάνει δεκτούς στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ενώ σε ανακοίνωσή τους επισημάνουν ότι "προβλήματα δημιουργούνται σε ό,τι αφορά στα νομιμοποιητικά έγγραφα που ζητούνται για την εγγραφή των φοιτητών στα εδώ πανεπιστήμια, και σε ό,τι αφορά το χρόνο εγγραφής των φοιτητών που σπούδαζαν στην Πρίστινα και τον χρόνο εγγραφής στους στα ελληνικά ιδρύματα, ο οποίος μένει ανοιχτός και δε διασφαλίζει το δικαίωμα μετεγγραφής μόνο σε όσους πράγματι σπούδαζαν στην Πρίστινα έως 24 Μάρτη 1999 έως ότου ξεκίνησε ο πόλεμος".

Σημειώνουν, επίσης, πως με τη συγκεκριμένη τροπολογία "γίνετε σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στους φοιτητές που σπούδαζαν στην ίδια χώρα, ενώ οι επιπτώσεις από τον πόλεμο και τα άλλα προβλήματα της περιοχής αφορούν όλους τους φοιτητές που ήταν εγγεγραμμένοι έως τις 24 Μάρτη στα Πανεπιστήμια της Νέας Γιουγκοσλαβίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ