Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ"
Λαϊκή κινητοποίηση να σώσουμε το Πάρκο

Την κυβερνητική πολιτική τσιμεντοποίησης των 965 στρεμμάτων του Πάρκου στο Γουδί και την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά και τη μη απομάκρυνση των δύο Στρατοπέδων "Ζορμπά" και "Βαρύτη" από την περιοχή κατήγγειλε ο επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου" και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπακωνσταντίνου, στην προχτεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησε η παράταξη στην πλατεία Ελευθερίας στο Δήμο Ζωγράφου.

Ο επικεφαλής της παράταξης στην ομιλία του τόνισε ότι πρέπει να εκφραστεί η λαϊκή ενεργοποίηση για να αντιμετωπιστούν οι βλέψεις των επιχειρηματικών συμφερόντων στο πάρκο, παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ότι έχουν σπαταλήσει πακτωλό δισεκατομμυρίων για άχρηστες μελέτες. Οσον αφορά το θέμα των δύο Στρατοπέδων "Βαρύτη" και "Ζορμπά", κατήγγειλε ότι όχι μόνο δεν απομακρύνονται, αντίθετα η κυβέρνηση τα αναβαθμίζει και μάλιστα κατασκεύασε κρυφά στρατιωτική αμερικάνικη βάση μέσα στο στρατόπεδο "Ζορμπά".

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στις προτάσεις της παράταξης επισήμανε ότι αυτές είναι, η άμεση απομάκρυνση των δύο στρατοπέδων και της στρατιωτικής αμερικάνικης βάσης και η δημιουργία ενιαίου πάρκου πρασίνου. Παράλληλα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους την ερχόμενη Πέμπτη να πάρουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θεοχάρης Παπαμάργαρης.Χαιρετίζοντας επισήμανε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να παραδώσει χιλιάδες στρέμματα ελεύθερων εκτάσεων της Αττικής στους ιδιώτες με χειρότερους όρους δόμησης από τους σημερινούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ