Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πιέζει για την εφαρμογή των ΠΣΕ

Εμμένει στη λειτουργία των τριών Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, το υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι ήδη οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν την παύση της λειτουργίας τους, τόσο κάτω από την πίεση των φοιτητών, αλλά και επειδή διαπιστώθηκαν προβλήματα υποδομής στη λειτουργία του Ιδρύματος, παρανομίες, οικονομικές ατασθαλίες και παρατυπίες. Αυτό προέκυψε και από τη χτεσινή συνάντηση που είχαν οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, με τον ειδικό γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Δ. Κλάδη.Οι πρυτανικές αρχές από την πλευρά τους, ανέπτυξαν τη θέση του Ιδρύματος για την παύση της λειτουργίας των τριών ΠΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμεί προσφυγή κατά των ΠΣΕ και ο σύμβουλος εισηγητής έχει προτείνει να κριθούν αντισυνταγματικά.

Προχτές, το βράδυ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, μετά από αίτημα των σπουδαστών των ΠΣΕ. Στη συνεδρίαση, όμως, ζήτησε να παραβρεθεί και να τοποθετηθεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά οι σπουδαστές των ΠΣΕ αρχικά τους παρεμπόδισαν να εισέλθουν στην αίθουσα του ΔΣ. Μετά από μικροσυγκρούσεις εκπρόσωπος των φοιτητών προσήλθε και τοποθετήθηκε σύντομα για το αίτημα κατάργησης των ΠΣΕ. Από την πλευρά του το Δημοτικό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά το αίτημα των σπουδαστών για συνέχιση της λειτουργίας των ΠΣΕ ζήτησε να δοθεί λύση "νόμιμη, εφικτή και ουσιαστική".

Χτες, ομάδα σπουδαστών των τριών ΠΣΕ πραγματοποίησε ολιγόωρη κατάληψη των κτιρίων της διοίκησης του Πολυτεχνείου, ζητώντας να τους δοθούν τα πρακτικά της τελευταίας Συγκλήτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ