Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απλώς ... παρακολουθεί την κυβέρνηση

Με αστείο και αναξιόπιστο τρόπο, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί τώρα, μετά από μια βδομάδα συναίνεσης και πλήρους σύμπλευσης με την κυβέρνηση, να ψαρέψει στη λαϊκή δυσαρέσκεια που διογκώνεται από την κυβερνητική αδιαφορία και ολιγωρία απέναντι στο δράμα των σεισμοπαθών. Ετσι, το μήνυμα που εξέπεμπε χτες η Ρηγίλλης ήταν ότι "τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν" και στο εξής θα υψώσει τους "τόνους της αντιπολίτευσης". Οπως διευκρίνιζαν, όμως, στη συνέχεια, αυτό δε σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι "θα παρακολουθούν στενά την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών και θα πιέζουν για την υλοποίησή τους"! Με άλλα λόγια, η Ρηγίλλης θα συνεχίσει στη γραμμή της συναίνεσης και της μη αμφισβήτησης της ουσίας της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά θα ανεβάζει φραστικά τους τόνους, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της και να μη χάσει, αν όχι να κερδίσει, ψηφοφόρους.

Στην κατεύθυνση αυτή, κινήθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής εκτάκτων αναγκών. Ο εκπρόσωπος του κόμματος περιορίστηκε να επισημάνει, ακόμα μια φορά, τις σοβαρές ατέλειες και καθυστερήσεις μια βδομάδα μετά το σεισμό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι"για την πλήρη αποκατάσταση θα απαιτηθεί μακρόπνοος σχεδιασμός, που θα περιλαμβάνει μια νέα οικιστική και στεγαστική πολιτική", χωρίς φυσικά να προσδιορίζει τους άξονές της. Η κριτική προς την κυβέρνηση εξαντλείται στη γενικόλογη διαπίστωση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, αν και γνώριζαν από χρόνια την ύπαρξη παρανομιών, "δεν ενήργησαν τα δέοντα".

Χτες ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κ. Λιάσκα, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει η ΝΔ, όσον αφορά τη νέα οικιστική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ