Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Αστυνομική βία σε βάρος μελών της Επιτροπής Αγώνα

Την ίδια ώρα η TVX GOLD και άλλες περιβαλλοντοκτόνες εταιρίες εμφανίζονται χορηγοί του λεγόμενου Πανευρωπαϊκού Οικολογικού Συνεδρίου, που θα γίνει τις επόμενες μέρες στη Χαλκιδική

Βία σε βάρος δύο μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης εργοστασίου χρυσού στην Ολυμπιάδα άσκησαν, χτες το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις, που "προστατεύουν" τη συνέχιση των παράνομων εργασιών της TVX στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όταν ο Ν. Μήτσιου,πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ολυμπιάδας, και ο Απ. Παπαγεωργίου,μέλος της Επιτροπής Αγώνα της Ιερισσού, προσπάθησαν να εμποδίσουν να προχωρήσει η μπουλντόζα στο καταστρεπτικό της έργο στην περιοχή της Κηπουρίστρας, δέχτηκαν επίθεση από αστυνομικούς. "Ηδη τα συνεργεία της TVX έχουν διανοίξει διάδρομο 440 περίπου μέτρων στο δάσος, προκαλώντας καταστροφή στο περιβάλλον και στις αρχαιότητες. Καλούμε τη Συντονιστική Επιτροπή να συγκληθεί άμεσα για να εξετάσουμε τις παραπέρα ενέργειές μας σχετικά με το θέμα", δήλωσε στο "Ρ" ο Ν. Μήτσιου.

Η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ για το συνέδριο - πρόκληση

Την ίδια ώρα η TVX GOLD και άλλες περιβαλλοντοκτόνες εταιρίες εμφανίζονται χορηγοί του λεγόμενου Πανευρωπαϊκού Οικολογικού Συνεδρίου, που θα γίνει τις επόμενες μέρες στη Χαλκιδική.

Φυσικά, το θέμα της δράσης της TVX στη Χαλκιδική δεν πρόκειται να συζητηθεί στο συνέδριο, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν επιστήμονες να δικαιολογήσουν την καταστροφή εκατοντάδων δέντρων σε πανέμορφα δάση ή τη μετατροπή των λιμνών σε δεξαμενές απόθεσης τοξικών αποβλήτων.

Σχετικά με τη διοργάνωση αυτού του ψευτοοικολογικού συνεδρίου η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Μόνο ως πρόκληση στο λαό της Χαλκιδικής μπορεί να χαρακτηριστεί η οργάνωση αυτές τις μέρες στο "Πόρτο Καρράς" του λεγόμενου Πανευρωπαϊκού Οικολογικού Συνεδρίου. Πρώτα απ' όλα πρόκληση αποτελεί η ίδια η θεματολογία του. Το συνέδριο θα απασχολήσουν μέχρι και οι "επιπτώσεις στο Αιγαίο από τη λειτουργία μεταλλουργίας χρυσού στην Πέργαμο", όχι όμως οι συνέπειες από το ξεπούλημα εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων πανέμορφης χαλκιδικιώτικης γης στην TVX GOLD και η μετατροπή της σε κρανίου τόπο. Αυτό βέβαια είναι φυσικό, όταν στο ψευτοοικολογικό συνέδριο "χορηγοί" προβάλλουν, μαζί με τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης, η ίδια η TVX GOLD μαζί με τις άλλες περιβαλλοντοκτόνες εταιρίες. Θα ήταν αστείο η TVX να χρηματοδοτεί συνέδριο για τη διαφήμισή της και ταυτόχρονα να εξετάζεται η εγκληματική περιβαλλοντική της δράση. Αποτελεί ακόμα πρόκληση η κατασπατάληση δεκάδων εκατομμυρίων δρχ. για τέτοιου είδους συνέδρια".

Η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει τους κατ' επάγγελμα οικολόγους - διαφημιστές των πολυεθνικών και καλεί το λαό και τους φορείς του νομού:

  • Να αγνοήσουν τους ψευτοοικολόγους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Β. Χαλκιδικής και του Στρυμονικού.
  • Να σταματήσουν το διπλό έγκλημα (ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οικολογική καταστροφή), που με τη στήριξη της κυβέρνησης και του κατασταλτικού της μηχανισμού συντελείται στην Ολυμπιάδα, και να αποτρέψουν και τα άλλα οικολογικά εγκλήματα (ξεπούλημα 3.000 στρεμμάτων στο Παλιούρι).

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Χαλκιδικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ