Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπρησμοί στη Θεσσαλονίκη

Αγνωστοι δράστες τοποθέτησαν, χτες τα ξημερώματα, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οχήματα του ρωσικού και αλβανικού προξενείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Οι δράστες φαίνεται πως έδρασαν με οργανωμένο σχέδιο, αφού χτύπησαν σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στην Τούμπα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις Συκιές, μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας.

Το πρώτο χτύπημα σημειώθηκε στη 1.45 π.μ. στην οδό Πυλαίας στην Τούμπα, όταν οι δράστες τοποθέτησαν στο μπροστινό μέρος αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του ρωσικού προξενείου Θεσσαλονίκης, φιαλίδιο βουτανίου, στο οποίο προηγουμένως είχαν ενσωματώσει κομμάτι υφάσματος εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Με τον ίδιο τρόπο προκάλεσαν έκρηξη σε μικρό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού του ρωσικού προξενείου, που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Χονδρινού 32, και λίγο αργότερα σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του αλβανικού προξενείου, που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αραπίτσης 4 στις Συκιές. Από την τελευταία έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και σε αυτοκίνητο Ελληνα ιδιώτη.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στις τρεις περιπτώσεις οι δράστες ήταν οι ίδιοι, ενώ μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα αν την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αναλάβει κάποια οργάνωση. Ανεπίσημα διέρρευσε πως την ευθύνη έχει αναλάβει η οργάνωση "Λαϊκό Επαναστατικό Μέτωπο", η οποία άφησε προκηρύξεις στα σημεία των επιθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ