Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"
Επείγει η δράση του κλάδου

Στο χτεσινό ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε να γίνουν περιφερειακές συσκέψεις των ΕΛΜΕ, χωρίς όμως να καθοριστεί η παραπέρα δράση

Παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των εργαζόμενων στρωμάτων και χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525 και 2640, η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ καθυστερεί τη λήψη αποφάσεων για τη δράση του κλάδου. Στο χτεσινό ΔΣ, αποφασίστηκε να γίνουν περιφερειακές συσκέψεις των ΕΛΜΕ χωρίς όμως να καθοριστεί η παραπέρα δράση.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" επισήμανε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ οφείλει έγκαιρα και αποφασιστικά να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα σηματοδοτήσουν τη διάθεση για αγώνες. Συγκεκριμένα, πρότεινε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ για να καθορίσει τους στόχους και τον προσανατολισμό τη φετινή χρονιά, ολομέλεια προέδρων στις 9 Οκτώβρη, γενικές συνελεύσεις από 1 έως 8 Οκτώβρη, συσκέψεις των ΕΛΜΕ με άλλους φορείς, με παρουσία και μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προετοιμασία συλλαλητηρίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα και ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς γονείς, μαθητές και εργαζόμενους.

Η πρόταση της ΔΕΕ δε συγκέντρωσε πλειοψηφία και, τελικά, πλειοψήφησε η πρόταση της ΔΑΚΕ που ψηφίστηκε και από τη "Συνεργασία" και την "Παρέμβαση", να γίνουν πρώτα περιφερειακές συσκέψεις των ΕΛΜΕ.

Τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ απασχόλησαν και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό. Η ΔΕΕ είχε προτείνει σύσκεψη των ΕΛΜΕ των πληγεισών περιοχών, να έχουν προσωρινό χαρακτήρα τα μέτρα που θα ληφθούν αναγκαστικά για τη λειτουργία των σχολείων (λυόμενα, συστέγαση κλπ.), να διαγραφούν δάνεια που έχουν ληφθεί για πρώτη κατοικία και τα σπίτια κρίθηκαν κατεδαφιστέα, να ζητήσει το ΔΣ από την κυβέρνηση να καλύψει όλο το κόστος των ζημιών, επισημαίνοντας ότι γι' αυτό χρειάζεται και αναπροσαρμογή του Γ ΚΠΣ ώστε να αποτελέσει προτεραιότητα η αποκατάσταση της ομαλής ζωής στην περιοχή.

Τελικά, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε σύσκεψη των ΕΛΜΕ των πληγεισών περιοχών την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη στο Μενίδι,να διαθέσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δρχ. για ενίσχυση των σεισμοπαθών της Τουρκίας, να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να γενικευτούν οι πρόσφατες ρυθμίσεις για τις εξετάσεις σε όλη τη χώρα και στη Γ Γυμνασίου και για όλους τους μαθητές (και σε αυτούς που δεν προσήλθαν στις εξετάσεις). Επίσης, για όσους έδωσαν εξετάσεις σε κάποια μαθήματα να επιλέξουν ή το γραπτό ή τον προφορικό βαθμό. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έκρινε ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τους σεισμοπαθείς και ζητά επιπλέον μέτρα καθώς και ενίσχυση από το Γ ΚΠΣ, τόσο των σχολείων που επλήγησαν όσο και γενικότερα της περιοχής. Τέλος, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανοίγει λογαριασμό για την ενίσχυση μαθητών και εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ