Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπεύθυνη η βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική

Αποτέλεσμα της βαθιά ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής, που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους της εργοδοσίας ανθρώπινες ζωές και κόπους μιας ζωής, αποτελούν κατά το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας οι συνέπειες του σεισμού. Το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι μεγάλες καταστροφές οφείλονται κυρίως στον εγκληματικά ελλιπή οπλισμό των κτιρίων, στα φτηνά υλικά κατασκευής, σε σοβαρές κακοτεχνίες, αλλά και στην αυθαιρεσία ορισμένων κατασκευαστών.

Τέλος, καλείται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας, στην τιμωρία των ενόχων και στην ενίσχυση των σεισμοπαθών χωρίς προϋποθέσεις.

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους πληγέντες του σεισμού και στις οικογένειες των θυμάτων, που "θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια των κτιρίων - μνημείων ασυδοσίας και κυνηγητού κέρδους" εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείου Συνταξιούχων και Επιδοματούχων ΙΚΑ Ζωγράφου.

Το σωματείο με οργή καταγγέλλει την κυβέρνηση μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι "εκτιμά πως οι ζημιές θα στοιχίσουν 100 δισ. και περιορίζει την υποχρέωση της πολιτείας στο 1/3 του ποσού αυτού. Κάνει τον κουβαρντά με ξένα χρήματα, βάζοντας τα χρεοκοπημένα χάρη στην πολιτική της ασφαλιστικά ταμεία να πληρώσουν για τη θεομηνία".

Το σωματείο απαιτεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος παραδειγματικά και εκφράζει θαυμασμό για τους άντρες της ΕΜΑΚ, τους οποίους και συγχαίρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ