Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν γδάρσιμο

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας χαρακτήρισαν γιγαντομαχία τον αγώνα του ανθρώπου εναντίον των φυσικών και γεωλογικών φαινομένων, που τον απειλούσαν με εξαφάνιση. Κατά τη μυθολογία, προς αντιμετώπισή των, εξοπλίστηκαν οι Θεοί (ο Ζευς με τους κεραυνούς, η Αθηνά με δόρυ, ασπίδα και περικεφαλαία, ο Ποσειδών με τρίαινα, ο Αρης με πολεμικά όπλα, ο Ερμής με το κηρύκειο, ο Διόνυσος με τον θύρσο, ο Ηφαιστος με άκμονα, πυράγρες και μύδρους, ο Απόλλων και η Αρτεμις με τόξα και βέλη, ο Ηρακλής με ρόπαλο) και οι άνθρωποι και συστρατεύτηκαν κατά των Γιγάντων. Σήμερα πρέπει να επαναληφθεί η Γιγαντομαχία. Αυτή τη φορά, όχι μόνον κατά των καταστρεπτικών φαινομένων, αλλά και των ασυνειδήτων εμπόρων του θανάτου, που εκμεταλλεύονται τον κόσμο. Διότι στην κατηγορία των Γιγάντων ανήκουν και οι κοινωνικοί εγκληματίες, που έφερε στην επιφάνεια ο πρόσφατος σεισμός της Αττικής.

1. Ασυνείδητοι πολιτικοί. Πρώην Πρόεδροι - εθνάρχες, χαρισματικοί πρωθυπουργοί και υπουργοί, ευθύνονται για το σημερινό πολεοδομικό "τέρας" των Αθηνών και των άλλων πόλεων. Θυσίασαν το κοινωνικό συμφέρον υπέρ των μεγαλοεργολάβων με έργα βιτρίνας, χωρίς σχεδιασμό, επίβλεψη και έλεγχο κατασκευών. Ετσι, οργιάζουν οι παρανομούντες εργολάβοι - νεκροθάφτες με τα χάρτινα "σπίτια της νύχτας" και τα έργα της πλάκας. Και τους μεν θανόντες θα τους κρίνει η ιστορία. Τους ζωντανούς ας τους "γδάρει" ο λαός με την ψήφο του, όπως η Αθηνά έγδαρε τον γίγαντα Πάλλαντα.

2. Ασυνείδητοι μηχανικοί - εργολάβοι.Αυτοί που φτιάχνουν κτίρια - φέρετρα και έργα - παγίδες, με εγκληματικές κακοτεχνίες (ελλιπή στατική υποστήριξη, αλλοιωμένα ή ανεπαρκή υλικά) και παρεκκλίσεις στους κανονισμούς (αυθαίρετα, θεμελίωση σε μπαζωμένα ρέματα κ.ά.) προς αύξηση του κέρδους. Θέλουν "γδάρσιμο" από τη Δικαιοσύνη. "Γδάρσιμο" από την πολιτεία αξίζουν και το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα τεχνολογικά ΑΕΙ, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (που σίγησαν μετά το σεισμό), η διαφθορά της δημόσιας διοίκησης. Ετσι θα έκανε η Θέμις στα χρόνια της συνέπειας και υπευθυνότητας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Ομως σήμερα ποιος να δικάσει ποιον;

Κ. Χ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Υποστράτηγος ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ