Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι δεν έχουν καταλάβει στο ΣΥΝ;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά του να «θολώσει τα νερά» σχετικά με τη θέση του για το άρθρο 16 του Συντάγματος βρίσκει το ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του ΣΥΝ και της «Αυγής». Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, λοιπόν, έθετε το εξής ερώτημα:

«Γιατί ο Γ. Παπανδρέου απορρίπτει τη σοφότερη πράξη να μην δώσει τώρα τις ψήφους τους, ώστε να απαιτείται η δική του συναίνεση στην τελική ρύθμιση; Ποτέ δε δόθηκε απάντηση στο κρίσιμο αυτό ερώτημα». Ψέμα! Από την πρώτη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, από τις πρώτες θέσεις που διατύπωσε και διαμόρφωσε ήταν και η θέση του υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16. Το ψήφισαν ομόφωνα στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια το κατέθεσαν γραπτώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ενόψει της αναθεώρησης. Ετσι, είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή, η απαιτούμενη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι δεδομένη, καθώς αποτελεί διακηρυγμένη θέση του κόμματος. Αλλωστε, οι όποιες διαφωνίες διατυπώνονται τώρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι τεχνικού χαρακτήρα και δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο.

Τι δεν έχουν καταλάβει, λοιπόν, οι του ΣΥΝ και ρωτούν και ξαναρωτούν; Ποιον εξυπηρετούν όταν καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γείρει κατά της αναθεώρησης του άρθρου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ