Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΙΔΙ - ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΚΕΡΔΟΣ - ΠΟΛΕΜΟΣ

ΠΟΙΑ ΚΡΥΦΑ; ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ: «Κρυμμένους άσους επιστρατεύουν τα δύο μεγάλα κόμματα σχετικά με το επίμαχο άρθρο 16 για την Ανώτατη Παιδεία (...) οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση του άρθρου 16 στη Βουλή θα επιδιώξουν πιθανότατα να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνο για την αναθεώρηση του άρθρου 16, έχει ταυτόσημη θέση με αυτήν της κυβέρνησης και συναινεί απολύτως στην ίδρυση και τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων (...) το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να καταδείξει στους πολίτες ότι η θέση του για το άρθρο 16 διαφοροποιείται σε πάρα πολλά σημεία από την αντίστοιχη πρόταση της κυβερνητικής παράταξης (...) η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στη γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου (...) και δεν είναι άλλη από την ψήφιση υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 (...) θα απαντήσει στην Αριστερά ότι με ενδεχόμενη διατήρηση του άρθρου 16 δε θα προστατευθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά θα εγκαταλειφθεί στην ασυδοσία» (η Βούλα Κεχαγιά στα «ΝΕΑ»).

ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ 62%; «Η ηγεσία του ΚΚΕ ακολουθεί ένα διμέτωπο που αξιοποιεί η κυβέρνηση για να κρύβει την ουσία της πολιτικής της και να θέτει στο επίκεντρο την παρωχημένη θέση της "για την κατάσταση φταίει το ΠΑΣΟΚ (...) ειδικά για τον ΟΤΕ θα περίμενε κανείς από το ΚΚΕ να επικεντρώσει μονομερώς την κριτική του στον πολιτικά υπεύθυνο. Δεν το κάνει και αυτή η στάση του είναι αξιοπερίεργη» (ο Γιώργος Φλωρίδης στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΑΦΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 600.000: «Οι Αμερικανοί μετράνε 2.978 νεκρούς, πέντε περισσότερους από τους "Δίδυμους". Ξεπέρασαν και την 11/9» (ο τίτλος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η «ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»: «Κορυφώνεται "ο πόλεμος των 15 ημερών" ανάμεσα στις εταιρείες λιανικής πώλησης παιχνιδιών για την τεράστια πίτα των περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικείται τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γιατί ο έντονος ανταγωνισμός παίρνει τη μορφή πολέμου; Πολύ απλά, γιατί το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 60% του ετήσιου τζίρου» (το θέμα στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ