Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Πιο εντατικά στη μάχη του «κουπονιού»

Εχοντας διανύσει τη μισή σχεδόν απόσταση ως την πλήρη κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα εντατικοποιούν τη δράση τους καθώς μέσα στον Γενάρη πρέπει να καλύψουν την άλλη μισή και να δώσουν τη μάχη για την υπερκάλυψη. Οι γιορτινές μέρες που διανύουμε ενδείκνυνται για ταχύτερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς προσφέρουν περισσότερο χρόνο για επαφή και συζήτηση με τον συγγενικό και τον φιλικό κύκλο του καθένα αλλά και για άνοιγμα της δουλιάς ακόμα πλατύτερα.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τον πρώτο μήνα της οικονομικής εξόρμησης είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι ο έγκαιρος και καλός σχεδιασμός, ο καθημερινός έλεγχος, η άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση αδυναμιών, η αξιοποίηση φίλων του Κόμματος, το πλατύ άνοιγμα είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη των στόχων, καθώς έδαφος για το άπλωμα της δουλιάς υπάρχει εύφορο, «καλλιεργημένο» από την ακατάπαυστη δράση του Κόμματος για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, η οποία αναγνωρίζεται και εκτιμιέται από χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου.

Ως τις 22 Δεκέμβρη το πανελλαδικό πλάνο είχε καλυφθεί σε ποσοστό 48,89%. Πρώτη έρχεται η ΚΟ Αττικής με ποσοστό 61,75%, δεύτερη η ΚΟ Πειραιά με ποσοστό 58,83% και ακολουθούν με ποσοστά μεγαλύτερα του πανελλαδικού, η Θεσσαλία με 52,34%, η Αθήνα με 50,00% και η Κρήτη με 49,88%. Η ΚΝΕ είχε στις 22/12 καλύψει το 58,65% του πλάνου της.


Από τις Νομαρχιακές Επιτροπές στην πρώτη θέση βρέθηκε αυτή του Ρεθύμνου με ποσοστό 61,77%, ακολουθεί με 60% η Ευρυτανία, τρίτη η Αρκαδία με 59,06%, ακολουθούν με ποσοστά μεγαλύτερα του πανελλαδικού η Βοιωτία με 56,77%, η Λάρισα με 56,01%, η Μαγνησία με 55,87%, η Ξάνθη, οι Κυκλάδες, η Κως με 55%, το Ηράκλειο με 53,59%, η Δράμα με 53,33%, η Θεσπρωτία με 53,07%, η Ηλεία με 52,40%, η Λέσβος με 51,80%, η Χίος με 50,80%.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Αισιόδοξες είναι οι Κομματικές Οργανώσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ότι θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους στόχους τους, καθώς στο τέλος της περασμένης βδομάδας, η κάλυψη του πλάνου «σκαρφάλωσε» στο 50%. Οπως διαπιστώνουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος που συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική εξόρμηση, όλο και μεγαλύτερη είναι η αποδοχή από τα λαϊκά στρώματα της πολιτικής του ΚΚΕ, των θέσεων και των προτάσεών του. Και είναι αυτή η αποδοχή και η αναγνώριση της συνεπούς αταλάντευτης αγωνιστικής στάσης του, που κάνει τον κόσμο πρόθυμα να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση. Στελέχη, μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ αισιοδοξούν για τη σύντομη υπερκάλυψη, δηλώνοντας ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους για την επιτυχία των στόχων και την υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει γίνει από όλες τις Κομματικές Οργανώσεις για ακόμα πλατύτερο άνοιγμα.

Για τον τρόπο που αναπτύσσουν τη δράση τους οι κομματικές οργανώσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και για τους λόγους που υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα στην κάλυψη των οικονομικών πλάνων, δηλώνει ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος του γραφείου περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ:

«Πρώτο βασικό στοιχείο για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης είναι η προετοιμασία που έχει γίνει. Ενα δεύτερο, κατά πόσο θα μπορέσουν οι σύντροφοι να εκπληρώσουν τις δικές τους οικονομικές υποχρεώσεις(συνδρομές κλπ.). Και ένα τρίτο στοιχείο, κατά πόσο θα μπορέσουν οι οργανώσεις να αξιοποιήσουν τις επαφές με τα λαϊκά στρώματα και μέχρι ποιο βαθμό έχει γίνει αυτό το "άνοιγμα".


Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε τα δύο πρώτα, αλλά στο τρίτο σκέλος είμαστε λίγο πιο πίσω γιατί ακόμη δεν μπήκε μέχρι τώρα όλο το δυναμικό των οργανώσεών μας στον αγώνα αξιοποίησης των επαφών με τους εργαζόμενους. Εφ' όσον διευρυνθεί αυτό το "άνοιγμα" στον κόσμο, όχι μόνο σύντομα θα υπάρχει κάλυψη αλλά και υπερκάλυψη του πλάνου. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αισιόδοξοι, καθώς υπάρχει καλό κλίμα όταν απευθυνόμαστε στον κόσμο για να ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα», σημειώνει ο Ν. Φακιρίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ