Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προαναγγελία συλλήψεων διά του «Βήματος»...

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα και του Συνασπισμού προέκυψε μετά από δημοσίευμα στο «Βήμα» της Κυριακής (με τίτλο «Συλλήψεις σχεδιάζει ο κ. Πολύδωρας»), σύμφωνα με το οποίο ίσως υπάρξουν και συλλήψεις στελεχών του ΣΥΝ ή ατόμων που κινούνται γύρω απ' αυτόν για συμμετοχή σε επεισόδια και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «οι διωκτικές αρχές έχουν εντοπίσει συγκεκριμένα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σταθερά σε επεισόδια και κινούνται στην ευρύτερη περιφέρεια του Συνασπισμού. Τα άτομα αυτά θα συλληφθούν αμέσως μόλις εμφανιστούν σε χώρο νέων επεισοδίων». Ακόμα, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «έχει συλληφθεί να μετέχει δύο φορές σε τέτοιου είδους ενέργειες ο γιος στελέχους του Συνασπισμού ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από πολιτικές παρεμβάσεις». Ονομαστική αναφορά γίνεται στα μέλη της ΠΓ του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο εν λόγω δημοσίευμα φιλοξενείται δήλωση του Β. Πολύδωρα από την οποία δεν προκύπτει τίποτα σχετικό με τα παραπάνω, αντίθετα ο υπουργός εκεί ισχυρίζεται ότι «ζήτησα από τα κόμματα ηθική συμπαράσταση» για την αντιμετώπιση των «ταραξιών». Ωστόσο, ο Β. Πολύδωρας δε διέψευσε τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο δημοσίευμα και τα οποία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Συνασπισμού.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ γίνεται λόγος για «κλιμάκωση της άκρως αντιδημοκρατικής και επικίνδυνης συκοφαντικής επίθεσης στον ΣΥΝ, σε επώνυμα στελέχη του», χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τα όσα περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ του «Βήματος» και καταγγέλλει «συνέχιση του αλήστου μνήμης "φακελώματος"». Υπογραμμίζεται ακόμα πως «οι δηλώσεις αυτές προαναγγέλλουν μια εκστρατεία αυταρχικής αστυνομικής καταστολής» και τέλος, σημειώνεται, ότι έχει δημιουργηθεί μείζον πολιτικό θέμα για τις δημοκρατικές εξελίξεις και οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση συνολικά. Σχετική δήλωση έκανε και ο Αλ. Αλαβάνος, λέγοντας μεταξύ άλλων «ευτυχώς κυκλοφορώ ακόμα ελεύθερος και ελπίζω να κάνω Πρωτοχρονιά με τη γυναίκα και τα παιδιά μου», ενώ κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να ασχοληθεί με τον περιορισμό της εγκληματικότητας και όχι με το τι κάνει το ένα ή το άλλο κόμμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύλληψη Σύρου «τζιχαντιστή» με ελληνικό διαβατήριο(2019-03-28 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τον «χρυσαυγίτη - αστυνομικό»(2012-05-26 00:00:00.0)
Διάβημα διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό του 27χρονου(2009-09-12 00:00:00.0)
Μπαράζ συλλήψεων και καταστολής(2009-03-13 00:00:00.0)
Συνεχίζει στην προκλητική ρότα(2006-12-20 00:00:00.0)
Με... ειδική μέριμνα οι διαδηλώσεις(2006-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ