Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Καμία δυσπιστία για την ... πολιτική της ΝΔ
  • Προσηλωμένος στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  • Ζήτησε εκλογές για αλλαγή ...διαχειριστή

Eurokinissi

Αποκαλυπτική για την ουσία της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του, Γιώργου Παπανδρέου. Από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι εμμένει στην ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για σκάνδαλα και ανικανότητα διαχείρισης χωρίς σε τίποτε να αμφισβητήσει την πολιτική της κατεύθυνση. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ επειδή ...αντιπαλεύει την πολιτική του δικομματισμού.

Ειδικά για το άρθρο 16 του Συντάγματος, ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της αναθεώρησής του, λέγοντας ότι το θέμα είναι ποια κυβέρνηση είναι ικανή να διαχειριστεί αυτή την αναθεώρηση. Οπως είπε, «οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία και την ανώτατη δημόσια εκπαίδευση είναι και οι μόνες που αποτελούν σήμερα μια ολοκληρωμένη πρόταση λύσης στο πρόβλημα. Εμείς, πράγματι, βλέπουμε τον τρίτο δρόμο στην απελευθέρωση της παιδείας και την υποστήριξη του δημόσιου τομέα». Πρόσθεσε μάλιστα πως «η κυρία Γιαννάκου επιχειρεί να αντιγράψει αποσπασματικά κάποιους τίτλους των θέσεών μας». Ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε λέγοντας ότι το θέμα είναι «ποιον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός για να χειριστεί το μέγα θέμα της παιδείας. Εσείς δεν είστε ικανοί. Δώστε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να αποφασίσει να χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση σοβαρά και υπεύθυνα το νόμο για τα πανεπιστήμια, την αναθεώρηση του άρθρου 16 και το θέμα της παιδείας γενικά. Εμείς την πρότασή μας την έχουμε καταθέσει και ξέρουμε τι χρειάζεται για τη δημιουργική παιδεία του 21ου αιώνα». Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «εμείς τη θέση μας για την αναθεώρηση του άρθρου 16 την αποφασίσαμε, την παρουσιάσαμε, την ψηφίσαμε στην Επιτροπή. Αυτές είναι οι θέσεις μας». Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε ως ...πολέμιος των τραπεζικών υπερκερδών σε βάρος του λαού! Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική, είπε «ρωτήστε τα νοικοκυριά, ρωτήστε το μέσο Ελληνα γι' αυτή τη μεγάλη αιμορραγία που έχει από τα καταναλωτικά δάνεια και την αδυναμία να τα βγάλει πέρα στο τέλος του μήνα.

Και όμως με τα τεράστια αυτά κέρδη των τραπεζών, εσείς χαρίζετε στις μεγάλες επιχειρήσεις, χαρίζετε στις τράπεζες τις υποχρεώσεις τους. Και πού τα φορτώνετε; Στα Ταμεία, στα ελλείμματα των Ταμείων. Καταφέρατε μέσα σε τρία χρόνια να μετατρέψετε σε ελλειμματικά τα τρία μεγάλα Ταμεία, το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕ». Μάλιστα, συνέχισε χωρίς να διστάσει να αναφερθεί και στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι «τις οφειλές του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία τις τριπλασιάσατε. Ανατρέπετε κοινωνικά δικαιώματα, μειώνετε μέχρι 30% τις συντάξεις για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς, ενώ άλλα λέτε και άλλα κάνετε βεβαίως».

Κι όμως παρά τις παραπάνω αναφορές του, ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε κριτική και στο ...ΚΚΕ για τις πολιτικές του θέσεις, λέγοντας πως «πρέπει μόνο μια λέξη να πω και στην κυρία Παπαρήγα και να της υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα δεν κυβερνά ο δικομματισμός. Κυβερνά σήμερα η Νέα Δημοκρατία! Τις πολιτικές της τις πληρώνουν και τα μέλη και οι οπαδοί οι δικοί σας, του Κομμουνιστικού Κόμματος, κυρία Παπαρήγα, μαζί με όλους τους Ελληνες».

Τέλος, όσον αφορά το αίτημα για τη διενέργεια εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτική αλλαγή, αλλά με την ανεύρεση καλύτερου διαχειριστή των ίδιων πολιτικών. Οπως είπε, «είναι ώρα για εκλογές. Είναι ώρα για βαθιές τομές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Κι εσείς αυτές τις εμποδίζετε. Κάναμε πρόταση μομφής, διότι δεν υπάρχει ένας Υπουργός αυτής της Κυβέρνησης που να μπορεί να σταθεί πια στη θέση του. Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να αλλάξει μια Κυβέρνηση χωρίς στόχους, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς αρχές και αξίες, χωρίς στοιχειώδη τσίπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ